Barilla Hellas: Νέες επενδύσεις και εξωστρέφεια το 2019

Η ηγέτιδα εταιρεία στην εγχώρια αγορά ζυμαρικών προγραμματίζει νέες επενδύσεις στην καινοτομία. Διατηρεί μεσοπρόθεσμα σχέδια για ενίσχυση της παραγωγής και αύξηση των εξαγωγών της.

Barilla Hellas: Νέες επενδύσεις και εξωστρέφεια το 2019

Επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Barilla Hellas το 2019, ενώ διατηρεί το option περαιτέρω παραγωγικών επενδύσεων στα εργοστάσια της προκειμένου να εξυπηρετήσει εξαγωγές για τις αγορές του ομίλου.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ.Γιώργο Σπηλιόπουλο, η νέα επένδυση αφορά την εγκατάσταση γραμμής συσκευασίας, η οποία θα επιτρέψει την ευκολότερη διακίνηση και τοποθέτηση προϊόντων στο λιανεμπόριο. Πρόκειται για το λεγόμενο shelf ready package, που τοποθετείται απευθείας στο ράφι, εξασφαλίζοντας εξοικονόμηση χρόνου και ευκολία στην εφοδιαστική αλυσίδα. Αναφέρθηκε ωστόσο και σε μελλοντικό σχεδιασμό της παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βόλο, εφόσον η ζήτηση απαιτήσει την ενίσχυση της παραγωγής. Σημειώνεται πως το 2018 οι εξαγωγές της Barilla Hellas πέρυσι έφθασαν τους 21.820 τόνους έτοιμου προϊόντος, από τους συνολικά 50.000 τόνους που παράγει ετησίως. Τα δε τελευταία χρόνια η εταιρία έχει αυξήσει κατά 10% περίπου τις εξαγωγές της. Σημειώνεται δε ότι από το 2010 η Barilla Hellas έχει την ευθύνη για 19 χώρες, διαθέτοντας το μόνο εργοστάσιο της Barilla στην Ευρώπη, που βρίσκεται εκτός Ιταλίας.

Πέραν των μελλοντικών σχεδίων, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρθηκε και στο τετραετές επενδυτικό πλάνο που υλοποίησε το διάστημα 2015-2018, συνολικής δαπάνης 8,4 εκατ. ευρώ, για την τεχνολογική αναβάθμιση του εργοστασίου στην Θήβα, την παραγωγή νέων προϊόντων και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης. Συγκεκριμένα μέσω των αλλαγών που επέφεραν οι πρόσφατες επενδύσεις, η εταιρία κατάφερε να μειώσει κατά 3,8% τις εκπομπές CO2 και κατά 5% την κατανάλωση νερού. Αντίστοιχα, ως συνέπεια του επενδυτικού προγράμματος, το 2018, ο μύλος στο Βόλο έγινε ο πρώτος μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας, που αναμένεται να αποδώσει εξοικονόμηση περισσότερων από 1.000 ΜWh τον χρόνο. 

Οι σταθερές πωλήσεις ζυμαρικών MISKO και Barilla εκτιμάται ότι επιβεβαίωσαν την διατήρηση της ηγετικής θέσης της Barilla Hellas στην ελληνική αγορά, όπου διατηρεί μερίδιο 38%-42% σε όγκο και 40%-45% σε αξία, με την κατά κεφαλή κατανάλωση στη χώρα να διαμορφώνεται στα 11-22 κιλά τον χρόνο (2η υψηλότερη στην Ευρώπη, μετά τα 28 κιλά της Ιταλίας).  Παράλληλα, οι θετικές προοπτικές της εταιρείας εκτιμάται ότι ενισχύονται μέσα από το λανσάρισμα νέων καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως η Χρυσή Σειρά MISKO από μονοποικιλιακό σιτάρι (μοναδική παγκόσμια καινοτομία) και τα Barilla Legumes, ζυμαρικά από αλεύρι ρεβιθιού και κόκκινης φακής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v