Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Η καταβολή δεδουλευμένων στο προσωπικό της ΕΒΖ και η πληρωμή οφειλών προς τους τευτλοπαραγωγούς, περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Στα 5,85 εκατ. ευρώ η δαπάνη για τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

Την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών στο προσωπικό της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους τευτλοπαραγωγούς που είχαν συμβληθεί με την επιχείρηση για το 2018, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας.

Η ρύθμιση εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την κάλυψη του κοινωνικού κόστους, ενόψει της διαδικασίας μεταβιβαστικής εξυγίανσης της ΕΒΖ που εκκρεμεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Η διαδικασία αυτή, όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, πραγματοποιείται μετά την επίτευξη συμφωνίας πιστωτών και της κατάρτησης επιχειρηματικού σχεδίου.

Με την τροπολογία, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση δωρεάς του ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος», προβλέπεται η καταβολή των ανωτέρω ποσών από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας. Η συνολική δαπάνη προσδιορίζεται στα 5,85 εκατ. ευρώ.

* Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση για την τροπολογία και την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη διπλανή στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v