Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Οι φήμες για άμεση απόφαση του Εφετείου απογειώνουν τη μετοχή

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εκδίδεται εντός των ημερών η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για την επίμαχη έκταση των 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια οδήγησαν σε άνοδο περί το 30% της μετοχής.

Κέκροψ: Οι φήμες για άμεση απόφαση του Εφετείου απογειώνουν τη μετοχή

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες εκδίδεται εντός των ημερών η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία θα δικαιώνεται η Κέκροψ στην πολυετή διαμάχη με το δημόσιο για την έκταση των 300 στρεμμάτων στα Τουρκοβούνια απογείωσαν τη μετοχή της εισηγμένης. Η έκδοση της απόφασης είναι γνωστό πως θα πραγματοποιηθεί εντός του μήνα, χωρίς να επιβεβαιώνεται από πηγές προσκείμενες στους μετόχους της Κέκροψ πως «είναι θέμα ημερών».

Υπενθυμίζεται πως έπειτα από δεκαετίες δικαστικής διαμάχης, στα τέλη του 2018 η υπόθεση συζητήθηκε εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση, σύμφωνα με τις δεσμευτικές για το Εφετείο κρίσεις της υπ’ αριθ. 589/2018 απόφασης του Αρείου Πάγου. Ο Αρειος Πάγος είχε κάνει δεκτή, με την υπ’ αριθ. 589/2018 απόφασή του, την ασκηθείσα από την Κέκροψ Αίτηση Αναίρεσης της υπ’ αριθ. 3401/2014 απόφασης του Εφετείου Αθηνών κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ειδικότερα, όπως είχε υποστηρίξει η διοίκηση της εισηγμένης, ο Αρειος Πάγος είχε αναιρέσει την εις βάρος της εταιρείας εφετειακή απόφαση, γιατί, «κατά παράβαση του άρθρου 281 ΑΚ, είχε απορρίψει ως μη νόμιμη την ένσταση καταχρηστικής ασκήσεως του δικαιώματος κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία η ΚΕΚΡΟΨ επικαλείτο ότι το Ελληνικό Δημόσιο επί τουλάχιστον 70 χρόνια ρητά αναγνώριζε την κυριότητά της με σειρά επιδηλωτικών πράξεων». Ετσι, η υπόθεση εισήχθη εκ νέου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για ουσιαστική κρίση και η επικείμενη απόφαση είναι αυτή που «φουσκώνει» τη μετοχή καθώς προεξοφλείται πως θα είναι θετική. Το θέμα είναι, βέβαια, ποιες άλλες ενέργειες απαιτούνται ώστε – έπειτα από δεκαετίες – να αξιοποιήσει η Κέκροψ τη συγκεκριμένη έκταση στα Τουρκοβούνια.

Παρά το γεγονός πως ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ελέγχει το 37,22% της Κέκροψ, η διοίκηση της τελευταίας ασκείται από τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο, τον όμιλο Ιντρακόμ ο οποίος κατέχει το 34,315% των μετοχών, Το 6,69% της Κέκροψ ελέγχεται από την Alpha Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v