Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Albio Holdings: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ

Στην πορεία του ομίλου, τις νέες δραστηριότητες, αλλά και την στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη ανάφέρθηκε η Διοίκηση του ομίλου Albio στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων Εισηγμένων εταιριών που διοργανώνει ο ΣΜΕΧΑ.

Albio Holdings: Παρουσίαση στο ΣΜΕΧΑ
Στην πορεία του ομίλου, τις νέες δραστηριότητες, αλλά και την στρατηγική για την περαιτέρω ανάπτυξη ανάφέρθηκε η Διοίκηση του ομίλου Albio στο πλαίσιο του προγράμματος παρουσιάσεων Εισηγμένων εταιριών που διοργανώνει ο ΣΜΕΧΑ.

Η παρουσίαση της μητρικής εταιρίας του ομίλου Albio ”Albio Holdings”, καθώς επίσης και των δύο μεγαλύτερων θυγατρικών της ”ΕΞΑΛΚΟ Βιομηχανία Αλουμινίου” και της ”ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Βιομηχανικές και Εμπορικές Επιχειρήσει”, έγινε από τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Προϊστάμενο Λογιστηρίου κ. Παναγιώτη Πυργίδη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ιστορικό της εταιρίας με τα σημαντικότερα γεγονότα-σταθμούς των τελευταίων 52 ετών. Σύμφωνα με τη διοίκηση, σημαντικός σταθμός υπήρξε το 2000 που η Εταιρία μετατράπηκε σε Εταιρία Συμμετοχών (Holding) αποσχίζοντας τους κλάδους Κλωσταυφαντουργίας και Μεταλλουργίας τους οποίους και εισέφερε σε θυγατρικές της εταιρίες.

Παράλληλα, προέβη σε αλλαγή της επωνυμίας της σε ”Albio Ανώνυμη Εταιρία Συμμετοχών” με διακριτικό τίτλο ”Albio Holdings” και αλλαγή και συμπλήρωση του σκοπού της για να αντανακλά τη νέα της δραστηριότητα.

Επίσης, οι ομιλητές αναφάρθηκαν στις δραστηριότητες της μητρικής εταιρίας καθώς επίσης των δύο θυγατρικών και στα ιδιόκτητα πάγια περιουσιακά στοιχεία του ΟΜΙΛΟΥ στην Λάρισα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη που ανέρχονται συνολικά τα γήπεδα σε 259.048 Μ2 και τα κτίρια σε 104.451 Μ2 και αποτελούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον όμιλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στους στόχους και τις στρατηγικές για την περαιτέρω ανάπτυξη των εταιριών του ομίλου περιλαμβάνονται:

- Η εδραίωση και διατήρηση της πρωτοποριακής θέσης στον κλάδο διέλασης αλουμινίου.

- Η περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών.

- Η συνεχής ανάπτυξη νέων προϊόντων για την κάλυψη όλων των αναγκών του πελάτη.

- Η βελτίωση και επέκταση των συστημάτων προφίλ αλουμινίου

- Η βελτίωση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων με συνεχείς επενδύσεις σε τελευταίου τύπου μηχανολογικό εξοπλισμό.

- Η αύξηση των εξαγωγών και στους δύο κλάδους

- Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού.

- Η επέκταση του δικτύου πωλήσεων και διανομής με την εδραίωση και εξάπλωση του θεσμού franchising.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που παρουσίασε η Διοίκηση, το 1993 ο όμιλος πραγματοποίησε τζίρο 30.311.900 ευρώ και καθαρά κέρδη 1.615.200 ευρώ, ενώ το 1999 83.272.000 ευρώ και 13.394.000 ευρώ αντίστοιχα.

Οι εξαγωγές του ομίλου από 10.474.000 ευρώ το 1993 ανήλθαν σε 40.160.000 ευρώ το 2001 αποτελώντας περίπου το 45% του τζίρου.

Σε ό,τι αφορά την επενδυτική πολιτική του ομίλου, οι ομιλητές ανέφεραν ότι την τελευταία 10ετία ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις στους κλάδους Κλωστοϋφαντουργίας και Μεταλλουργίας ύψους 74.155.000 ευρώ (περίπου 25,2 δις δρχ.) βελτιώνοντας και σταθεροποιώντας την θέση του στον Ανταγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v