Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην M.L.S Πληροφορική τα λογισμικά των σχολείων

Δύο νέες συμβάσεις υπέγραψε η M.L.S Πληροφορική για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού στα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας. Τα έργα έχουν διάρκεια υλοποίησης 9 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό της Α’ φάσης 317.000 ευρώ και στη β΄ φάση 800.000 ευρώ.

Στην M.L.S Πληροφορική τα λογισμικά των σχολείων
Την ανάπτυξη και προσαρμογή εκπαιδευτικού λογισμικού για τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας ανέλαβε η MLS Πληροφορική μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που πραγματοποίησε το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως προβλέπεται από τις σχετικές συμβάσεις, η MLS θα αναλάβει δύο έργα. Το πρώτο αφορά την ανάπτυξη – προσαρμογή ιστορικού άτλαντα της Ευρώπης, ενώ το δεύτερο έργο αφορά τη διδασκαλία των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, τα έργα έχουν διάρκεια υλοποίησης 9 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό της Α’ φάσης 317.000 ευρώ.

Η Α’ φάση αφορά την εγκατάσταση των παραπάνω λογισμικών σε 350 σχολεία. Οι συμβάσεις προβλέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία των εκπαιδευτικών λογισμικών στο σύνολο των σχολείων της χώρας (Β’ φάση), εφόσον αποφασίσει κάτι τέτοιο το Υπουργείο Παιδείας. Η Β’ φάση έχει προϋπολογισμό και για τα δύο έργα περί τα 800.000 ευρώ.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι, η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την υπογραφή σύμβασης και τρίτου έργου στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος με θέμα το μάθημα της τεχνολογίας, οι οποίες αναμένεται να ευοδωθούν εντός του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο του Β’ ΚΠΣ η MLS έχει υλοποιήσει άλλα έξι έργα ανάπτυξης εκπαιδευτικού λογισμικού για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία έχουν παραδοθεί και αναμένεται η εγκατάσταση τους στα σχολικά εργαστήρια.

Μετά τους πρόσφατους διαγωνισμούς που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ της Κοινωνίας της Πληροφορίας 3.000 σχολεία διαθέτουν εργαστήρια πολυμέσων, ενώ προβλέπεται η εκπαίδευση με χρήση πολυμέσων για συγκεκριμένα μαθήματα να αρχίσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η MLS αναμένει σημαντικά οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα από τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, στον οποίο οι νέες τεχνολογίες και τα multimedia θα παίξουν ενεργό ρόλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v