Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλέκτρα: Εμφαση στη θυγατρική Antium ΕΕΑΠ

Η επέκταση της Ηλέκτρα στο real estate μέσω της μετροπής της θυγατρικής Antium σε Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την κερδοφορία για το 2003, όπως αναφέρθηκε σε επενδυτική Ημερίδα. Η Antium σχεδιάζει την εισαγωγή της στο ΧΑ και την αύξηση κεφαλαίου κατά 26,6 εκατ. ευρώ, που θα καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς.

Ηλέκτρα: Εμφαση στη θυγατρική Antium ΕΕΑΠ
Η επέκταση της εταιρίας Ηλέκτρα στο real estate αναμένεται να της αποφέρει το 74% των λειτουργικών της κερδών στο σύνολο του 2002 έναντι 71% του 2001. Παράλληλα, εκτιμάται ότι τα κέρδη προ φόρων θα αυξηθούν κατά 24% στο τέλος του 2002 σε σχέση με το 2001, ενώ το 2003 θα ανέλθουν σε 4,64 εκατ. ευρώ.

Τις ευοίωνες αυτές προβλέψεις ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Σαρρής, Πρόεδρος της εταιρίας Ηλέκτρα, κατά τη διάρκεια της 8ης Επενδυτικής Ημερίδας του περιοδικού ΧΡΗΜΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της εταιρίας, για το 2003 τα κέρδη αναμένεται να φθάσουν στα 4,64 εκατ. ευρώ και το περιθώριο κερδών προ φόρων (επί εσόδων εκμετάλλευσης) στο 33,84%. Εκτιμάται δε ότι το 67,41% των λειτουργικών κερδών θα προέλθει από το real estate.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, σημαντικό ρόλο στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρίας διαδραμάτισε η απόκτηση του μετοχικού της ελέγχου από την Τράπεζα Πειραιώς και η επέκτασή της στο real estate.

Η εταιρία ελέγχει την Antium, που έχει υποβάλει αίτηση μετατροπής της σε Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΕΕΑΠ) του Ν. 2778/99 και διαθέτει 10 ακίνητα μισθωμένα.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση, σύμφωνα με τη Διοίκηση, σχεδιάζει την περαιτέρω αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 26,6 εκατ. ευρώ και την εισαγωγή της στο Χ.Α. Την αύξηση θα καλύψει η Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης, η Ηλέκτρα συμμετέχει στην επιχείρηση ΠΕΛΑ, ιδιοκτήτρια οικοπέδου υπό ανάπτυξη, εμβαδού 8.500 τ.μ., στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Η εμπορική αξία των ακινήτων των εταιριών Ηλέκτρα/ΠΕΛΑ-Αntium εκτιμάται στα 57,5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η εισηγμένη ελέγχει την Ηλέκτρα Βορείου Ελλάδος (που ασχολείται με τη διανομή ηλεκτρολογικού υλικού στη Β. Ελλάδα), την Ηλέκτρα Βιομηχανική (που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση ηλεκτρολογικού υλικού), ενώ διαθέτει και δυο μειοψηφικές συμμετοχές σε επιχειρήσεις του ηλεκτρολογικού κλάδου, στην Ηλεκτροεισαγωγική με 48% και στην Ηλεκτροσυνεταιρική με 9%.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, στην αγορά ηλεκτρολογικού υλικού η Ηλέκτρα είναι η μεγαλύτερη, αμιγώς ελληνικών συμφερόντων, εισαγωγική και χονδρεμπορική επιχείρηση. Κατατάσσεται 2η στην αγορά των πριζοδιακοπτών και έχει επεκταθεί στο χώρο του φωτισμού. Για την ενδυνάμωσή της στο συγκεκριμένο τομέα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v