Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Αύξηση μεγεθών 10 - 12% για το 2002

Αυξημένα κατά 10 - 12% θα είναι τα κέρδη και οι πωλήσεις της Lavipharm στο σύνολο του 2002 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου σε επενδυτική ημερίδα. Η στρατηγική του ομίλου εστιάζεται στην είσοδό του σε νέες αγορές και στην ίδρυση νέων κέντρων διανομής.

Lavipharm: Αύξηση μεγεθών 10 - 12% για το 2002
Αύξηση κατά 10-12% στις πωλήσεις και τα κέρδη του αναμένει για το σύνολο του 2002 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ο όμιλος Lavipharm.

Τις εκτιμήσεις αυτές παρουσίασε ο κ. Θοδωρής Γκιτζός, διευθυντής επενδυτικών σχέσεων και υπεύθυνος μετόχων της Lavipharm, κατά τη διάρκεια της 8ης Επενδυτικής Ημερίδας του περιοδικού ΧΡΗΜΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ομιλητή, η στρατηγική του ομίλου στην Ελλάδα εστιάζεται στην είσοδό του σε νέες αγορές, στην ίδρυση νέων κέντρων διανομής (ένα στην Κρήτη το 2003) και στην επικέντρωση στην αγορά φαρμακείου στον τομέα υγείας.

Ωστόσο, την αιχμή του δόρατος για τη δυναμική ανάπτυξη του ομίλου στο μέλλον αποτελεί η αμερικανική θυγατρική του ομίλου, Lavipharm Laboratories, η οποία έχει ήδη συνάψει 17-20 συμφωνίες.

Οι πιο πρόσφατες εξελίξεις στον όμιλο Lavipharm, επεσήμανε ο κ. Γκιτζός, αφορούν στην εξαγορά της εταιρίας ΕΚΕΠΥ, στην επέκταση της θυγατρικής της LAS και στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Παράλληλα, η Lavipharm προχώρησε στη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου 26,7 εκατ. ευρώ και η Lavipharm Hellas 4,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, η εισηγμένη προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την GlaxoSmithKline (θα διακινούνται ετησίως προϊόντα περίπου 250 εκατ. ευρώ).

Σημαντικές αναπτυξιακές κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει ο όμιλος είναι: η εξαγορά του 100% του ομίλου Separex και του 30% της Phalex Corp, καθώς και η σύναψη συνεργασιών με φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες καλλυντικών (GlaxosmithKline, Pike Corporation, Biosidns, Kobe Steel Ltd).

Όπως τόνισε ο ομιλητής, η παρουσία της Lavipharm στην ελληνική αγορά φαρμάκων είναι ηγετική και ιδιαίτερα σημαντική στα μη συνταγογραφημένα φάρμακα (OTC), ενώ παρέχει πλήθος υπηρεσιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Γαλλία, ΗΠΑ, Κύπρο).

Ηγετική είναι η θέση της, συμπλήρωσε και στο χώρο των φαρμακαποθηκών, μέσω της θυγατρικής της Lavipharm Alliance Sante. Επίσης, διαθέτει φαρμακαποθήκες και κέντρα διανομής σε πέντε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης, κατέχει την πρώτη θέση στα καλλυντικά που διανέμονται μέσω φαρμακείων.

Στη χώρα μας ο όμιλος προωθεί προϊόντα ονομάτων πολύ σημαντικών διεθνώς, όπως: GlaxosmithKline, Rosche, 3M, Aventis, L’ Oreal, Alberto Culiel, GALDERMA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v