Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Σημαντική η εξαγορά της BP στην Κύπρο

Σημαντική ευκαιρία για την εδραίωση της παρουσίας των Ελληνικών Πετρελαίων στην Κύπρο χαρακτήρισε τη συμφωνία της αγοράς των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Κυπριακή Δημοκρατία η διοίκηση του Ομίλου.

ΕΛΠΕ: Σημαντική η εξαγορά της BP στην Κύπρο
Σημαντική ευκαιρία για την εδραίωση της παρουσίας της Ελληνικά Πετρέλαια στην Κύπρο χαρακτήρισε τη συμφωνία της αγοράς των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Κυπριακή Δημοκρατία η Διοίκηση του Ομίλου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη στη Λευκωσία τα μέλη της Διοίκησης του ομίλου τόνισαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέσα στο 2002 συνέχεια αφ΄ ενός της ίδρυσης εμπορικών εταιριών στο Βελιγράδι και τη Σόφια και αφ΄ ετέρου της πρόσφατης εξαγοράς της εταιρίας Jugopetrol AD Kotor του Μαυροβουνίου.

Σε ανακοίνωση της Διοίκησης επισημαίνεται ότι, η συμβολή της εταιρίας στην ενεργειακή σταθερότητα και ασφάλεια των Βαλκανίων ενισχύεται επιπλέον και από το γεγονός της κατασκευής αγωγών μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου από το διυλιστήριο του Ομίλου στα Σκόπια προς το Κόσοβο και τη Νότια Σερβία μετά την ολοκλήρωση και λειτουργία του πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης-σκοπίων.

Η Ελληνικά Πετρέλαια, όπως σημειώνεται, είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός και βιομηχανικός Όμιλος στη Ν.Α. Ευρώπη με πλήρως καθετοποιημένες λειτουργίες. Δραστηριοποιείται στη διύλιση με τρία διυλιστήρια, στην εμπορία, στα πετροχημικά, στην ηλεκτροπαραγωγή, στο φυσικό αέριο, καθώς και στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων μέσα από συνέργειες σε περιοχές με αποδεδειγμένα κοιτάσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v