Στα άκρα έφτασε η πολύμηνη διαμάχη μεταξύ του Αυτόνομου Οικοδομικού Συνεταιρισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) και του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Παπάγου (ΑΟΑΠ) για έκταση 30 στρεμμάτων στις παρυφές του Υμηττού, η οποία από το 1981 στεγάζει τις εγκαταστάσεις τένις του τελευταίου.
Την περασμένη Παρασκευή επιδόθηκε στη διοίκηση του αθλητικού ομίλου αγωγή έξωσης από τον ΑΟΟΑ, η οποία θα εκδικαστεί στις 12 Απριλίου καθώς δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας.
Ο ΑΟΑΠ, που σύμφωνα με τη διοίκησή του αριθμεί σήμερα περί τις 2.000 μέλη, διαθέτει ακαδημία τένις, στην οποία αθλούνται περίπου 200 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 17 ετών. Μάλιστα, μεταξύ των αθλητών του ομίλου υπάρχουν πρωταθλητές Ελλάδος σε διάφορες κατηγορίες Juniors. Η ακαδημία του ΑΟΑΠ «θεωρείται μία από τις πιο οργανωμένες και αποδοτικές, εκπαιδευτικώς, ακαδημίες στην Ελλάδα» ενώ πέρυσι η ομάδα ανδρών του ομίλου πέτυχε την άνοδό της στην Α' Εθνική Κατηγορία.
Η διοίκηση του ΑΟΟΑ θεωρεί πως με βάση τη νομοθεσία δεν μπορεί να ανανεώσει τη μίσθωση της έκτασης επί της οποίας βρίσκονται οι εγκαταστάσεις, χωρίς διαγωνισμό. Επιπλέον, εκτιμά πως μέσω του διαγωνισμού μπορεί να λάβει υψηλότερο μίσθωμα από τις 2.000 ευρώ τον μήνα που καταβάλλει σήμερα ο ΑΟΑΠ.
Αρχικά η έκταση είχε παραχωρηθεί στον αθλητικό όμιλο για περίοδο 25 ετών και στη συνέχεια υπήρξαν δύο πενταετείς παρατάσεις, με την πλευρά του αθλητικού ομίλου να επισημαίνει πως «τα μέλη του ΑΟΑΠ, με τεράστιες προσπάθειες, πολλή εθελοντική εργασία και μεγάλη οικονομική δαπάνη, κατόρθωσαν να διαμορφώσουν τον χώρο, για την εξυπηρέτηση της αθλητικής άσκησης των μελών. Κατασκευάστηκαν έξι γήπεδα τένις συν ένα μικρότερο προπονητικό και διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος με τη φύτευση δένδρων και φυτών, εξασφαλίζοντας έναν χώρο άθλησης και αναψυχής για τους κατοίκους της περιοχής».
Τον Αύγουστο του 2007, κατά την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, οι εγκαταστάσεις καταστράφηκαν ολοσχερώς. «Πάλι με τεράστιες προσπάθειες, εθελοντική δουλειά και πρόθυμη οικονομική συνεισφορά όλων των μελών και φίλων του ομίλου, αλλά και έκτακτη οικονομική επιχορήγηση» από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ομοσπονδία Αντισφαίρισης, «καταφέραμε να επαναφέρουμε την κατάσταση στη σημερινή της μορφή». Υπολογίζεται ότι έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1.500.000 ευρώ, κατά τη διάρκεια των 38 ετών λειτουργίας, για τη δημιουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων.
H διοίκηση του ΑΟΟΑ φαίνεται, πάντως, πως έχει ανεπίσημες προτάσεις για την αξιοποίηση της έκτασης. Ηδη υπάρχουν φήμες περί ενδιαφέροντος από ισχυρό επιχειρηματία της ψυχαγωγίας, που δραστηριοποιείται ήδη στην περιοχή του Παπάγου. Στον αθλητικό όμιλο υποστηρίζουν, όμως, πως δεκάδες παιδιά και πολύτιμες εγκαταστάσεις για τις οποίες δαπανήθηκαν σημαντικά ποσά κινδυνεύουν με απαξίωση. Επίσης, ένας ιστορικός όμιλος του τένις κινδυνεύει με διάλυση, σε μια περίοδο που το άθλημα κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα λόγω των διεθνών επιτυχιών αθλητών μας.