Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Χριστοδουλάκη - Καρατζά

Το θέμα της απεμπλοκής του δημοσίου από την Εθνική Τράπεζα, μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου συζήτησαν σήμερα, μεταξύ άλλων, οι κ. κ. Χριστοδουλάκης και Καρατζάς, χωρίς να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το θέμα.

Συνάντηση Χριστοδουλάκη - Καρατζά
Το θέμα της έκδοσης του ομολογιακού δανείου που θα εκδώσει το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να αποχωρήσει από την Εθνική συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης με τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας Θ. Καρατζά.

Ως γνωστόν, οι μετοχές της Εθνικής που θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση του δανείου, βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΔΕΚΑ. Εννοείται ότι οριστικές αποφάσεις σχετικά με το θέμα δεν ελήφθησαν, αλλά όσο περνά ο χρόνος, η πίεση για την αύξηση των εσόδων του δημοσίου θα επιτείνει τις εξελίξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προ μηνός περίπου η διοίκηση της Εθνικής στον κ. Χριστοδουλάκη.

Κατά τα άλλα οι δύο άντρες σήμερα συζήτησαν και το θέμα του δανεισμού των επιχειρήσεων και των καταναλωτών, καθώς και μια σειρά από άλλα θεσμικά θέματα, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της οποίας προΐσταται ο κ. Καρατζάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v