Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλέκτρα: Εκτιμήσεις για αύξηση μεγεθών το 2002

Εκτιμήσεις για αύξηση των κερδών προ φόρων στα 5,04 εκ. ευρώ και του περιθωρίου κέρδους (ως ποσοστό επί των εσόδων εκμετάλλευσης) στο 41,45% για την χρήση 2002, παρουσίασε η διοίκηση της εταιρίας ΗΛΕΚΤΡΑ, μέλος του ομίλου Πειραιώς, σε επενδυτική ημερίδα.

Ηλέκτρα: Εκτιμήσεις για αύξηση μεγεθών το 2002
Εκτιμήσεις για αύξηση των κερδών προ φόρων στα 5,04 εκ. ευρώ και του περιθωρίου κέρδους (ως ποσοστό επί των εσόδων εκμετάλλευσης) στο 41,45% για την χρήση 2002, παρουσίασε η Διοίκηση της εταιρίας Ηλέκτρα, του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σήμερα στην επενδυτική ημερίδα Χρήμα.

Η προβλεπόμενη αύξηση των κερδών προ φόρων της εταιρίας είναι της τάξεως του 24% έναντι του 2001, χρονιά κατά την οποία το αντίστοιχο περιθώριο κέρδους της Ηλέκτρα ήταν 35,83% ενώ τα προ φόρων κέρδη είχαν διαμορφωθεί σε 4,06 εκ. ευρώ.

Η δραστηριότητά της εταιρίας, ως γνωστόν, αφορά δύο τομείς: το real estate και την εμπορία του ηλεκτρολογικού υλικού.

Η εταιρία μετέχει στην Antium(που έχει υποβάλλει αίτηση μετατροπής της σε ’ΕΕΑΠ’, Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας του Ν. 2778/99), ιδιοκτήτρια 10 ακινήτων προβολής μισθωμένων σε σημαντικούς μισθωτές.

Επίσης συμμετέχει στην ΠΕΛΑ (βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία συγχώνευσης), ιδιοκτήτρια οικοπέδου υπό ανάπτυξη εμβαδού 8.500 τ.μ. στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Αλλες συμμετοχές αποτελούν: η Ηλέκτρα Βορείου Ελλάδος, που ασχολείται με διανομή ηλεκτρολογικού υλικού στην Β. Ελλάδα, η Ηλέκτρα Βιομηχανική, που πραγματοποιεί μεταποίηση ηλεκτρολογικού υλικού, ενώ υπάρχουν και δύο μειοψηφικές συμμετοχές σε δύο (2) εταιρίες του ηλεκτρολογικού κλάδου, την Ηλεκτροεισαγωγική με 48% και την Ηλεκτροσυνεταιρική με 9%.

Με βάση εκτιμήσεις της εταιρίας, για την χρήση 2002 το real estate αποτελεί το 74% των λειτουργικών κερδών της εταιρίας (έναντι 71% το 2001) ενώ το εναπομείναν ποσοστό αφορά την δραστηριότητα του ηλεκτρολογικού κλάδου.

Η πρόβλεψη της Διοίκησης για το 2003 (με την Antium ως ’ΕΕΑΠ’) είναι για κέρδη προ-φόρων 4,64 εκ. ευρώ και περιθώριο κερδών προ-φόρων (επί εσόδων εκμετάλλευσης) 33,84%. Εκτιμάται ότι το 67,41% των λειτουργικών κερδών θα προέλθουν από το real estate.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση της εταιρίας στην Επενδυτική Ημερίδα θα είναι διαθέσιμη από το εταιρικό site www.elektra.gr.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v