Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος CEO στην Εθνική Ασφαλιστική ο Στ. Κωνσταντάς

Η απόφαση ελήφθη χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της εταιρίας.

Νέος CEO στην Εθνική Ασφαλιστική ο Στ. Κωνσταντάς

Νέος CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής ορίστηκε ο Σταύρος Κωνσταντάς, ο οποίος μέχρι χθες εκτελούσε καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου. 

Η απόφαση ελήφθη χθες από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της εταιρίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εθνική Τράπεζα, στην οποία ανήκει η ασφαλιστική, έχει δεσμευτεί στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν, να προχωρήσει στην πώληση του 75% των μετοχών της εταιρίας. 

Εως σήμερα, οι συζητήσεις με ξένους επενδυτές, τόσο με Αμερικανούς, όσο και Κινέζους, δεν καρποφόρησαν, καθώς το τίμημα που έδιναν για την απόκτηση του 75% της ασφαλιστικής ήταν χαμηλό και η διοίκηση της ΕΤΕ προσανατολίζεται σε αλλαγή στρατηγικής, με στόχο τη διάθεση μεγάλου ποσοστού της θυγατρικής μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης. 

Σημειώνεται ότι το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των μετοχών δεν είναι πιεστικό, καθώς η Εθνική έχει εξασφαλίσει από τη DG Comp τον απαιτούμενο χρόνο ώστε το deal να υλοποιηθεί εντός του 2019.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο 

Η Εθνική Ασφαλιστική ανακοίνωσε ότι με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 20ης Δεκεμβρίου 2018, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τριετή θητεία το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

Πρόεδρος: Σαρδελής Χριστόφορος Μη Εκτελεστικό Μέλος
Αντιπρόεδρος: Δασμάνογλου Παναγιώτης Μη Εκτελεστικό Μέλος
Διευθύνων Σύμβουλος: Κωνσταντάς Σταύρος Εκτελεστικό Μέλος
Μέλη: Καραγρηγορίου Σταύρος Εκτελεστικό Μέλος
Σκανδαλιάρη Αγγελική Εκτελεστικό Μέλος
Γεωργίου Παναγιώτης Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μαστρόκαλος Βασίλειος Μη Εκτελεστικό Μέλος
Ζουρίδης Ιωάννης Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μήλιος Νικόλαος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Φράγκος Νικόλαος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Λυριντζής Πέτρος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
Πετσαλάκης Ιωάννης Μη Εκτελεστικό Μέλος

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v