Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nexans Hellas: Ενίσχυσε τη θέση της η… γαλλική μειοψηφία

Το γαλλικό fund HMG Globetrotter ενίσχυσε σήμερα το ποσοστό του κατά 1,9%, αγοράζοντας σε υψηλότερο τίμημα από αυτό που προσφέρει στη δημόσια πρόταση η Nexans Participations.

Nexans Hellas: Ενίσχυσε τη θέση της η… γαλλική μειοψηφία

Στην αναβάθμιση του ρόλου του γαλλικού fund HMG Globetrotter στην επιτυχία ή όχι της δημόσιας πρότασης στη Νexans Hellas, οδηγούν οι σημερινές εξελίξεις στο ταμπλό του ΧΑ, όπου άλλαξαν χέρια 442.900 μετοχές έναντι 713.291,9 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αγοραστής των περισσότερων εξ’ αυτών των μετοχών είναι το προαναφερόμενο fund –που ανέβασε το ποσοστό ελέγχου στην εισηγμένη από το 5,6% κοντά στο 7,5%- και πωλητής μέτοχος μειοψηφίας που διέθετε κοντά στο 2% των μετοχών.

Το γεγονός ότι η συναλλαγή έγινε σε τιμές μεταξύ 1,61 και 1,63 ευρώ ανά τεμάχιο, ενισχύει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες που θέλει το HMG Globetrotter να μην δεχτεί το προσφερόμενο τίμημα του 1,60 ευρώ, ζητώντας ανώτερο αντίτιμο.

Σήμερα, η Νexans Participations κατέχει κάτι παραπάνω από το 89% των μετοχών και της αρκεί να ξεπεράσει το 90% προκειμένου να επιτύχει το στόχο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v