Με βασικό στόχο τη μείωση του κόστους χρηματοδότησής της εταιρείας, η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Flexopack αποφάσισε την έκδοση ενός ή περισσότερων κοινών ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους έως 11 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό αφενός θα αποπληρώσει υφιστάμενο τραπεζικό δανεισμό ύψους 7,25 εκατ. ευρώ και αφ’ ετέρου θα αντλήσει επιπλέον κεφάλαια 3,75 εκατ. ευρώ για την «εξυπηρέτηση των εν γένει σκοπών της εταιρείας».
«Είναι ένας τρόπος για να μειώσουμε το κόστος του δανεισμού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Γκινοσάτης, διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, ο οποίος απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, σημείωσε:
• Το διεθνές περιβάλλον δεν έχει μεταβληθεί ουσιωδώς κατά το τελευταίο εξάμηνο.
• Οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου κινούνται στους κανονικούς ρυθμούς του πρώτου μισού του έτους.
• Οι επενδύσεις του ομίλου υλοποιούνται με μαθηματική ευλάβεια, με βάση πάντα τον προγραμματισμό της εταιρείας.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Flexopack αύξησε τις πωλήσεις της από τα 39,4 στα 41,8 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων (EBIT) από τα 4,9 στα 5,94 εκατ. ευρώ και τα καθαρά της κέρδη από τα 3,27 στα 3,58 εκατ. ευρώ.
Επίσης, στις 30 Ιουνίου του 2018 τα ίδια κεφάλαια είχαν διαμορφωθεί στα 64,2 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός (σύνολο τραπεζικών υποχρεώσεων μείον μετρητά) βρισκόταν κάτω από τα τρία εκατ. ευρώ.
Στα πλαίσια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 30/6/2018, ο κ. Γκινοσάτης είχε μεταξύ άλλων αναφερθεί:
• Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα ευρύτατα επενδυτικά προγράμματα, η μεγάλη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό και στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων, η υγιής χρηματοοικονομική δομή, αλλά και ο στόχος του να γίνει η Flexοpack μια διεθνής και όχι μια διεθνοποιημένη εταιρεία.
• Στο στόχο για αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας του ομίλου, καθώς και στα σχέδια για τις μονάδες της Αττικής, της Πολωνίας και της Αυστραλίας.
• Στην απουσίας πρόθεσης από την πλευρά των βασικών της μετόχων να μειώσουν το ποσοστό των μετοχών τους στην εισηγμένη.