Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον από 10 εταιρίες για το Hilton Λευκωσίας

Στη φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών κατατέθηκαν περίπου 10 φάκελοι, κυρίως από τοπικούς μεγαλοξενοδόχους ενώ φάκελο έχουν καταθέσει και επενδυτικά funds.

Ενδιαφέρον από 10 εταιρίες για το Hilton Λευκωσίας

Έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το «Hilton» Λευκωσίας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού πώλησης που διενεργεί η PwC με εντολή της ιδιοκτήτριας Marfin Investment Group (MIG).

Σύμφωνα με το stockwatch, στη φάση υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών κατατέθηκαν περίπου 10 φάκελοι, κυρίως από τοπικούς μεγαλοξενοδόχους, ενώ φάκελο έχουν καταθέσει και επενδυτικά funds.

Η MIG απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών (περίπου 57%) της ιδιοκτήτριας του Hilton, Κυπριακής Εταιρείας Τουριστικής Αναπτύξεως το 2007, πληρώνοντας £30 εκατ. (περίπου €50 εκατ.).

Η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών έχει προγραμματιστεί για τις 21 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα μέσω του virtual data room να πραγματοποιήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο (due diligence) και να προσαρμόσουν ανάλογα τις δεσμευτικές οικονομικές τους προτάσεις.

Στόχος της MIG είναι να αναδειχθεί και να υπογραφεί η συμφωνία πώλησης με τον προτιμητέο επενδυτή μέχρι το τέλος του 2018 ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2019.

Βusiness hotel

Προς πώληση είναι το 96,82% της εταιρείας Cyprus Tourism Development Company, που έχει στην κατοχή της το «Hilton» Λευκωσίας. Στη Cyprus Tourism Development Company συμμετέχουν η MIG με 75%, ο κυπριακός όμιλος Louis με 22% και με 3% άλλοι επενδυτές.

Βασικό ατού για τους πωλητές είναι η ιδιαίτερα θετική πορεία του κυπριακού τουρισμού τα τελευταία χρόνια και οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση των αφίξεων, που αναμένεται να πλησιάσουν τα 4 εκατ. το 2018.

Τα έσοδα του ξενοδοχείου ανήλθαν το 2017 στα €12 εκατ., ακολουθώντας ανοδική τάση την τελευταία πενταετία. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ebitda) ανήλθαν το 2017 στα €3,5 εκατ. και φέτος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα €3,8 εκατ. Επίσης, θετικό είναι το γεγονός για την έκβαση του διαγωνισμού πως το ξενοδοχείο έχει μειώσει δραστικά τον δανεισμό του, ο οποίος στο τέλος του 2018 ήταν περίπου €500 χιλ.

Σημειώνεται ότι από τη MIG αναμένουν ένα τίμημα γύρω στα €35-40 εκατ. για το 100% της Cyprus Tourism Development Company, στην οποία ανήκει το Hilton.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v