Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο σχήμα Dimand - Grivalia - EBRD το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Το κτίριο που στέγαζε την Ελευθεροτυπία απέκτησε σήμερα σχήμα στο οποίο συμμετέχει η εταιρεία ακινήτων Dimand, η Grivalia ΑΕΕΑΠ και η EBRD. Στόχος των νέων ιδιοκτητών η αναβάθμιση του ακινήτου ώστε να λειτουργήσει κτίριο γραφείων.

Στο σχήμα Dimand - Grivalia - EBRD το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

Στην τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, δηλαδή τα 10,89 εκατ. ευρώ αποκτήθηκε το κτίριο που στο παρελθόν στέγαζε την εφημερίδα Ελευθεροτυπία από την εταιρεία Value Τουριστική ΑΕ που σήμερα ελέγχεται κατά 100% από την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων Dimand.

Η τελευταία προχώρησε ήδη στην υπογραφή προσυμφώνου προκειμένου η Grivalia ΑΕΕΑΠ να αποκτήσει μετοχές της Value Τουριστική AE, ενώ στο σχήμα, κατά πληροφορίες του Euro2day.gr θα συμμετάσχει και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που συνεργάζεται στενά με την Dimand σε σειρά επενδύσεων στο real estate.

Η διοίκηση της Grivalia ανακοίνωσε πως η υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο με την εκπλήρωση των προϋποθέσεων που ορίζονται στο ανωτέρω προσύμφωνο.

Σημειώνεται πως η Εταιρεία πλειοδότησε σήμερα στη δημόσια διαδικασία εκποίησης του αυτοτελούς κτιρίου γραφείων, συνολικής επιφάνειας 14.427 τ.μ., στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Μίνωος στο Νέο Κόσμο το οποίο ανήκε στην εταιρεία «Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.» μέχρι την πτώχευσή της. Το τίμημα που προσφέρθηκε ανήλθε σε 10,89 εκ. ευρώ.

Η Εταιρεία θα αποτελέσει κοινοπραξία (joint venture) με τη συμμετοχή της Grivalia στο μετοχικό της κεφάλαιο με σκοπό την ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου και την αναβάθμιση του σε σύγχρονο επαγγελματικό ακίνητο.

Η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου θα λάβει χώρα κατόπιν ολοκλήρωσης των διαδικαστικών ενεργειών που προβλέπονται από το νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v