Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιούν το 35,5% των Attica Stores οι τράπεζες

Στην τμηματική ρευστοποίηση των ενεχυριασμένων ποσοστών (10%- 25,5%) στην Αττικά Πολυκαταστήματα προχωρούν οι τράπεζες. Το ύψος της αποτίμησης. Αύξηση συμμετοχής διεκδικούν οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας.

Ρευστοποιούν το 35,5% των Attica Stores οι τράπεζες

Στην άμεση ρευστοποίηση του ενεχύρου που διαθέτουν στα Αττικά Πολυκαταστήματα ως εξασφάλιση δανείων που έχουν χορηγηθεί στη Folli Follie προχωρούν οι πιστώτριες τράπεζες, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.

Η κίνηση θεωρείται λίγο πολύ αναμενόμενη μετά την χθεσινή άρση της προσωρινής προστασίας των περιουσιακών στοιχείων της FFG από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η οποία δίνει τη δυνατότητα ρευστοσποίησης του συνολικού 35,5% που κατέχουν ως ενέχυρο οι τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι έως χθες απροστάτευτο από προστασία ήταν μόνον το 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο ανήκει στη Folli Follie Συμμετοχών (με έδρα το Λουξεμβούργο), ενώ σε καθεστώς προσωρινής προστασίας παρέμενε το υπόλοιπο 25,5% το οποίο ανήκει στη μητρική Folli Follie. Η παραπάνω “διαίρεση” που δημιουργούσε νομικές περιπλοκές, αίρεται πλέον, απελευθερώνοντας τη διαδιακασία εκποίησης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι τράπεζες εξετάζουν την τμηματική εκποίηση των δύο ποσοστών (10%+25,5%), τα οποία εξάλλου ανήκουν σε διαφορετικές εταιρικές οντότητες, και ήδη έχουν ξεκινήσει τη σχετική προετοιμασία προκειμένου να οργανώσουν το σχετικό διαγωνισμό.

Με βάση διασταυρωμένες επίσης πληροφορίες η αποτίμηση της Αττικά Πολυκαταστήματα τοποθετείται 5 φορές τα κέρδη EBITDA της χρήσης 2017 (σ.σ. 16 εκατ. ευρώ), συνυπολογίζοντας βεβαίως και τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας (περίπου 50 εκατ. ευρώ).

Για τη διεκδίκηση των υπό ρευστοποίηση ποσοστών, οι σημερινοί βασικοί μέτοχοι της εταιρίας έχουν προ καιρού διαβεβαιώσει το ενδιαφέρον τους, επιθυμώντας να αυξήσουν περαιτέρω τη συμμετοχή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v