Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Εξαγορά δραστηριοτήτων της BP στην Κύπρο

Τη συμφωνία εξαγοράς των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Κύπρο ανακοίνωσαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια. Η εξαγορά περιλαμβάνει το δίκτυο λιανικής αγοράς, αλλά και το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της μονάδας λιπαντικών Superlube.

ΕΛΠΕ: Εξαγορά δραστηριοτήτων της BP στην Κύπρο
Η Ελληνικά Πετρέλαια προχώρησε σήμερα στην εξαγορά των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία, η συμφωνία εξαγοράς περιλαμβάνει το δίκτυο λιανικής αγοράς, πωλήσεις πετρελαιοειδών, καθώς και το 65% του μετοχικού κεφαλαίου της μονάδας λιπαντικών Superlube.

Η BP θα διατηρήσει τις δραστηριότητες της στα ναυτιλιακά και αεροπορικά καύσιμα, καθώς και σε ορισμένους τομείς των λιπαντικών.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς και η μεταβίβαση των μετοχών της BP Cyprus Limited (BPC) είναι αντικείμενο τελικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και διατάξεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΠΕ, η αγορά της εταιρίας BP (BPC) αποτελεί τη συνέχεια της πρόσφατης εξαγοράς της εταιρίας Jugoretrol του Μαυροβουνίου και είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής της Ελληνικά Πετρέλαια για επέκταση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, επίσης, ότι, η Ελληνικά Πετρέλαια προτίθεται να επεκτείνει την παρουσία της στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων στον τομέα της ενέργειας.

Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με την ΕΛΠΕ, αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την εταιρία να εδραιώσει μία σημαντική παρουσία στην Κύπρο με προοπτικές επέκτασης στην ευρύτερη περιοχή.

Η BPC, η οποία λειτουργεί από το 1982, πουλά ετησίως περίπου 500 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων και ηγείται στην τοπική αγορά βενζίνης με ποσοστό 35%.

Η συμφωνία προβλέπει την αγορά δικτύου 70 πρατηρίων, τις πωλήσεις πετρελαιοειδών στο εσωτερικό της χώρας, το συγκρότημα αποθήκευσης και εμφιάλωσης LPG και την αγορά του 65% του Μ.Κ. της μονάδας λιπαντικών Superlube.

Τα δύο τρίτα του προσωπικού της BPC θα συνεχίζουν να εργάζονται με την Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ το υπόλοιπο θα απασχοληθεί σε δραστηριότητες που θα διατηρήσει η BP στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v