Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Αντίστροφη μέτρηση για το πόρισμα της Alvarez&Marsal

Ενημέρωση για την πορεία των ελέγχων παρείχε το δ.σ. της εισηγμένης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη. Εντός της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα παραδοθεί το πόρισμα, που με τη σειρά του θα επιτρέψει την ολοκλήρωση των ελέγχων από την EY.

Folli Follie: Αντίστροφη μέτρηση για το πόρισμα της Alvarez&Marsal

Το πόρισμα της δικανικής έρευνας (forensic investigation) από την Alvarez&Marsal όσον αφορά το ταμείο της κινεζικής θυγατρικής της αναμένει πιθανότατα έως το τέλος της εβδομάδας η διοίκηση της Folli Follie, και ειδικότερα η νέα Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου (audit committee).

Στην πρόσφατη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ελεγχόμενης εισηγμένης την περασμένη Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε η σχετική ενημέρωση για την πορεία των ελέγχων που έχουν ανατεθεί.

Σ' αυτό το πλαίσιο, εφόσον ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την Α&Μ, η Επιτροπή Εσωτερικού Ελέγχου θα παραδώσει ως βάση το πόρισμα στην ΕΥ, η οποία θα προχωρήσει στη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων για την αποτύπωση βασικών οικονομικών μεγεθών της Folli Follie και των θυγατρικών της, όπως έχει ζητήσει ήδη από τον Μάιο η εγχώρια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης, η έκθεση της ΕΥ αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Πέραν των παραπάνω, παράλληλα «τρέχει» και η διαπραγμάτευση της εταιρίας με τους βασικούς της πιστωτές, τους ομολογιούχους, που αθροιστικά έχουν τροφοδοτήσει τον όμιλο με 450,5 εκατ. ευρώ.

Μια πρώτη εικόνα αυτής της διαδικασίας αναμένεται να δοθεί στις 12 Σεπτεμβρίου, κατά την ορισμένη ημερομηνία συζήτησης του αιτήματος για προσωρινή προστασία της FFG από τους πιστωτές της, στο πλαίσιο του άρθρου 106α του πτωχευτικού.

Η εταιρία, κατά δήλωσή της αλλά και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν διαθέτει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς καμιά κατηγορία πιστωτών (ομολογιούχοι, τράπεζες, προμηθευτές, δημόσιο, εργαζόμενοι), ωστόσο η συζήτηση της προσωρινής προστασίας και η μετέπειτα συζήτηση της κύριας υπόθεσης υπαγωγής στο 106α ανακατεύει την «τράπουλα».

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την επάνοδό του στην Ελλάδα -μετά από πολύμηνη απουσία- πραγματοποίησε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος διατήρησε σιωπηλή στάση καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v