Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Ακη-Χριστοδουλάκη για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ

Ωριμάζουν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της πώλησης του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ, του 35% της ΔΕΠΑ και της μετοχοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, ύστερα από τη συνάντησή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη.

Συνάντηση Ακη-Χριστοδουλάκη για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ
Ωριμάζουν οι διαδικασίες - σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης - για την ολοκλήρωση της πώλησης του 23,17% των ΕΛ.ΠΕ, του 35% της ΔΕΠΑ και της μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

Αυτά ανέφερε ο Α. Τσοχατζόπουλος μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκη, σημειώνοντας ότι οι αρνητικές διεθνείς εξελίξεις δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των ενεργειακών επιχειρήσεων.

Είναι γνωστή εξάλλου η θέση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ότι οι ενεργειακές επιχειρήσεις μπορούν να προσδώσουν ”αμυντικό” χαρακτήρα στο πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών σε περιόδους κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο υπουργοί εξέτασαν το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η δεύτερη μετοχοποίηση της ΔΕΗ περί τα τέλη του Νοεμβρίου, ενώ χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετικά θετικό το ενδιαφέρον μεγάλων ενεργειακών κολοσσών που εκδηλώθηκε για τη ΔΕΠΑ.

Στις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσει και η διαδικασία παρουσίασης της ΔΕΠΑ, στους υποψήφιους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εξαγορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v