Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FF Group: Το νομικό τους οπλοστάσιο «ξεσκονίζουν» οι τράπεζες

Τις νομικές ενέργειες που θα υλοποιήσουν έναντι της Folli Follie εξετάζουν οι πιστώτριες τράπεζες. Όλα θα κριθούν σε επικείμενη συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρίας. Σε «νομική καραντίνα» τα δάνεια.

FF Group: Το νομικό τους οπλοστάσιο «ξεσκονίζουν» οι τράπεζες

Το νομικό οπλοστάσιό τους έναντι του FF Group ετοιμάζουν πυρετωδώς οι διοικήσεις των τραπεζών, μετά την κίνηση της εταιρείας να ζητήσει προστασία από επιθετικές συμπεριφορές, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από την ενημέρωση που θα τους κάνει η διοίκηση της Folli τις επόμενες ημέρες.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα αντιδράσουν το αργότερο έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και στο τραπέζι βρίσκονται μία σειρά από κινήσεις: από εξώδικα (σ.σ. η πιο ήπια αρχικού χαρακτήρα αντίδραση) προς τη Folli Follie, στα οποία θα επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους, μέχρι ανάκληση της αίτησης προστασίας και εξάσκηση των δικαιωμάτων ψήφου επί των μετοχών (σ.σ. μέσω δανείων και εξασφαλίσεων) που έχουν στην κατοχή τους.

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα προασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε ήδη εξασφαλισμένοι από τα επιπλέον collaterals που πήραμε πριν από περίπου ένα μήνα. Έχουμε μία σειρά από δικαιώματα και θα κινηθούμε όταν χρειαστεί», τονίζει πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Υπό επιτήρηση τα δάνεια

Ο αιφνιδιασμός από την πλευρά της Folli Follie έχει σημάνει συναγερμό στα αρμόδια τμήματα των τραπεζών, καθώς αυξάνει τον βαθμό δυσπιστίας έναντι της εταιρείας.

Οι πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι τα δάνεια της Folli μεταφέρθηκαν από τα τμήματα corporate στις μονάδες που προωθούν νομικές ενέργειες επί των χορηγήσεων. Γεγονός που καταδεικνύει την εντατική προετοιμασία του τραπεζικού συστήματος προς την κατεύθυνση της νομικής προάσπισης των συμφερόντων του.

Συνάντηση με τη διοίκηση της Folli Follie

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται -εκτός απροόπτου- να ληφθούν μετά τη συνάντηση των τραπεζικών στελεχών με τη διοίκηση της Folli Follie, η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε αύριο Παρασκευή είτε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η συνάντηση προτάθηκε από την πλευρά του FF Group, προκειμένου να ενημερώσουν τις τράπεζες για το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας εφεξής.

Στο μεταξύ, χθες υπήρξε πυρετός συσκέψεων τόσο ανά τράπεζα, κυρίως στα νομικά τμήματα, όσο και μεταξύ των τεσσάρων (σ.σ. σε χαμηλόβαθμο επίπεδο), προκειμένου να κάνουν μία πρώτη αποτίμηση της κατάστασης, καθώς πήραν το δικόγραφο της προσφυγής στο άρθρο 106α χθες το μεσημέρι. Τα νομικά τμήματα αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να έχουν καταλήξει στους νομικούς τρόπους αντίδρασης.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v