Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Εξαγορά της Pharmacare

Το σύνολο της Pharmacare κατέχει πλέον η Γρ. Σαράντης, καθώς σήμερα προχώρησε στην εξαγορά του υπόλοιπου 45% της εν λόγω εταιρίας, έναντι 1,76 εκατ. ευρώ, με στόχο της συγχώνευσή της με θυγατρική του ομίλου μέχρι τέλος του έτους.

Σαράντης: Εξαγορά της Pharmacare
Το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Pharmacare κατέχει πλέον η Γρ. Σαράντης, καθώς η εισηγμένη σήμερα προχώρησε στην εξαγορά του υπόλοιπου της εταιρίας παραφαρμακευτικών προϊόντων. Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη είχε αγοράσει το 55% της Pharmacare to 1999, από την Pharmacon.

Το τίμημα της εξαγοράς, το οποίο ανέρχεται σε 1,76 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί ισόποσα σε τρία χρόνια. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Σαράντης, η συγκεκριμένη εξαγορά έχει ως στόχο την ενίσχυση των δραστηριοτήτων του ομίλου στον χώρο των παραφαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και την αύξηση της παρουσίας του στον χώρο του φαρμακείου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η προαναφερθείσα κίνηση έχει ήδη πλαισιωθεί από την συμμετοχή του ομίλου κατά 90% στην εταιρεία Lobelin, η οποία μεταξύ άλλων διακινεί τα προϊόντα Lanes, Panax, Ocean Vital κ.α., καθώς και από την συμμετοχή στην φαρμακαποθήκη Κ.Π.Μαρινόπουλος Α.Ε. κατά 49%.

Στις προθέσεις του ομίλου συμπεριλαμβάνεται και η συγχώνευση των εταιριών Lobelin και Pharmacare μέχρι το τέλος του 2002. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρίες ήδη συστεγάζονται σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Μεταμόρφωση, μαζί με την Κ.Π.Μαρινόπουλος Α.Ε. με την οποία υπάρχει ήδη συνεργασία σε επίπεδο διανομής.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, από την συγχώνευση των δύο εταιριών αναμένονται σημαντικές συνέργιες τόσο σε εμπορικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά την εξαγορασθείσα εταιρία, σημειώνεται ότι δραστηριοποιείται στον χώρο των παραφαρμακευτικών προϊόντων, με εξειδίκευση στα προϊόντα φαρμακείου. Μεταξύ άλλων αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα τα γνωστά διαγνωστικά προϊόντα Clear Blue καθώς και τα καλλυντικά επιλεκτικής διανομής Korff και Darfin.

Επί πλέον η Pharmacare έχει στην ιδιοκτησία της τα σήματα Filovit και Filoskin που αφορούν σε ειδικευμένα δερματολογικά προϊόντα. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2001 ανήλθε σε 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στις 584.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v