Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στην Vodafone Ελλάδας

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς της Cyta Hellas από την Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε την Τρίτη η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου. Το συνολικό ποσό της συμφωνίας φτάνει τα 118,1 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε η πώληση της Cyta Hellas στην Vodafone Ελλάδας

Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta) ανακοίνωσε ολοκληρώθηκε την Τρίτη η επενδυτική διαδικασία για τη Cyta Hellas με τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της στη Vodafone Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Cyta, "η πράξη αυτή, αποτελεί την κατάληξη μιας επενδυτικής διαδικασίας διεθνούς διαγωνισμού, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες. Κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έγκυρων οίκων διεθνούς εμβέλειας για παροχή χρηματοοικονομικών, νομικών και στρατηγικών συμβουλών. Όπως έχει ανακοινωθεί, το συνολικό ποσό της συμφωνίας ανέρχεται σε 118,1 εκατ. ευρώ."

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, η Πρόεδρος της Cyta κα Ρένα Ρουβιθά Πάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του Οργανισμού για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας ότι "προσθέτει αξία στα όσα πέτυχε η Cyta Hellas και οι άνθρωποί της στην Ελληνική αγορά”. Όπως τόνισε η κα Ρουβιθά, "πλέον η Cyta μπορεί να αξιοποιήσει πρόσθετους πόρους και να προσηλωθεί στην ανάπτυξη των Κυπριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών με την εισαγωγή τεχνολογιών αιχμής. Στην κατεύθυνση αυτή, με την Παγκύπρια εμπορική διάθεση του Δικτύου Οπτικών Ινών και τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Δικτύου Κινητής Τηλεφωνίας Νέας Γενιάς 4,5G, η Cyta καθιερώνει στην Κύπρο τις υπέρ-υψηλές ταχύτητες και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του Gigabit".

Ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

Η ανακοίνωση της Vodafone

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της CYTA Hellas η επιχειρηματική αξία της οποίας ανέρχεται σε 118 εκατ. ευρώ.

Η Cyta Hellas είναι πάροχος υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς και παρέχει υπηρεσίες κινητής ως φορέας εκμετάλλευσης κινητών εικονικών δικτύων (MVNO) μέσα από το δίκτυο της Vodafone Ελλάδας. Η CYTA Hellas διαθέτει περίπου 300.000 πελάτες στη σταθερή (μερίδιο αγοράς περίπου 8%) and περί τους 40,000 πελάτες στην κινητή, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα δημόσια στοιχεία.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Vodafone συνεχίζει τις στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Με διευρυμένο δίκτυο και πελατειακή βάση, η Vodafone θα ενισχύσει τις καινοτόμες υπηρεσίες επικοινωνίας και ψυχαγωγίας που προσφέρει στους πελάτες της, με ακόμη περισσότερες επιλογές.

Ο κ. Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Η εξαγορά της Cyta Hellas θα ενισχύσει τη Vodafone Ελλάδας μέσα από τον συνδυασμό του ταλέντου και της εμπειρίας τόσο της Vodafone όσο της Cyta Hellas. Με επίκεντρο τους ανθρώπους μας, αξιοποιούμε νέες δυνατότητες για γνώση και καινοτομία και οδηγούμε την Ελλάδα στην υλοποίηση του οράματος μίας κοινωνίας των Gigabit».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v