Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτο ολυμπιακό έργο για όμιλο Τ. Ολυμπιακής

Μειοδότης για την κατασκευή του Πανθεσσαλικού Σταδίου (ύψους 42,26 εκ. ευρώ) αναδείχθηκε το κοινοπρακτικό σχήμα των εταιριών Τεχνική Ολυμπιακή – Μοχλός – Αθηναική Τεχνική – Cybargo. Αυτό είναι το τρίτο ολυμπιακό έργο που αναλαμβάνει ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Τρίτο ολυμπιακό έργο για όμιλο Τ. Ολυμπιακής
Το κοινοπρακτικό σχήμα των Τεχνική ΟλυμπιακήΜοχλόςΑθηναική ΤεχνικήCybargo αναδείχθηκε τελευταίος μειοδότης στο διαγωνισμό κατασκευής του Πανθεσσαλικού Σταδίου Νέας Ιωνίας Βόλου, προϋπολογισμού δαπάνης 14,4 δισ. δρχ. (42,26 εκ. ευρώ).

Το έργο αυτό εντάσσεται στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών έργων και είναι το τρίτο της κατηγορίας αυτής που αναλαμβάνει ο κατασκευαστικός όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής.

Τα άλλα δύο είναι ο Ανισόπεδος κόμβος στη διασταύρωση των λεωφόρων Κηφισού και Ποσειδώνος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από την Μοχλός, προϋπολογισμού δαπάνης 14,2 δισ. δρχ., που περιλαμβάνει την κατασκευή οκτώ γεφυρών, την κάλυψη τμήματος του Κηφισού ποταμού κλπ. και το Β’ τμήμα κατασκευής 600 κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού από την Τεχνική Ολυμπιακή (σε κοιν/ξία με άλλες εταιρίες), προϋπολογισμού δαπάνης 24,1 δισ. δρχ.

Στον αριθμό τον αναληφθέντων Ολυμπιακών έργων του Ομίλου της Τεχνικής Ολυμπιακής - και μετά την δημιουργία του νέου κατασκευαστικού σχήματος της νέας 7ης τάξης του ΥΠΕΧΩΔΕ υπό την Μοχλός, με συμμετοχή και του αποσχιζόμενου κλάδου δημοσίων έργων της ΔΙΕΚΑΤ -, πρέπει να συνυπολογισθεί ακόμα, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας προς το ΧΑΑ, και το έργο της κατασκευής του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στο ΟΑΚΑ – σε κοινοπραξία με την Intracom Κατασκευές -, προϋπολογισμού δαπάνης 10,9 δισ. δρχ.

Το έργο του Πανθεσσαλικού Σταδίου Ν. Ιωνίας Βόλου, αφορά στην πλήρη κατασκευή σταδίου Ολυμπιακών προδιαγραφών για την τέλεση αγώνων (κυρίως ποδοσφαίρου) του προγράμματος της Ολυμπιάδας του 2004, χωρητικότητας 21.000 θεατών, το δυτικό τμήμα εξεδρών του οποίου θα καλύπτεται με μεταλλικό στέγαστρο. Το Στάδιο περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβο 8 διαδρομών, βοηθητικούς αθλητικούς χώρους και διάφορες εγκαταστάσεις (κλειστό κολυμβητήριο, αίθουσες προπόνησης και αποδυτήρια, χώρους επισήμων, εγκαταστάσεις δημοσιογράφων, χώρους ομοσπονδιών, γραφεία διοίκησης κλπ.).

Στο εργολαβικό αντικείμενο περιλαμβάνονται ακόμα, η πλήρης διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου, προπονητικός στίβος, γήπεδο αθλοπαιδιών κλπ.), έργα οδοποιίας και χώροι στάθμευσης. Η προθεσμία παράδοσης του έργου ανέρχεται σε 600 ημέρες (περίπου 20 μήνες) και η χρηματοδότησή του προέρχεται από πιστώσεις δημοσίων επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v