Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Η καθυστερημένη «προσαρμογή» και οι εκκρεμότητες

Εν αναμονή της επίσημης έναρξης του ανεξάρτητου οικονομικού ελέγχου της εταιρίας από ελεγκτικό οίκο. Διατεθειμένη να διενεργήσει και «εγκληματολογική έρευνα» εμφανίζεται η εισηγμένη. Τι υποστηρίζει η διοίκηση.

Folli Follie: Η καθυστερημένη «προσαρμογή» και οι εκκρεμότητες

Την προσαρμογή σε στοιχειώδεις κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και την πρόθεση της να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοίνωσε μόλις χθες -35 ημέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης- η εισηγμένη Folli Follie.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η εταιρία ανανέωσε το διοικητικό της συμβούλιο εξ ανάγκης, αφενός λόγω των παραιτήσεων προηγούμενων μελών και αφετέρου λόγω της προϋπόθεσης να βρίσκονται σε αυτό, αλλά και στην εσωτερική της Ελεγκτική Επιτροπή, πρόσωπα κύρους που να διασφαλίζουν την επικείμενη υπογραφή σύμβασης ανεξάρτητου οικονομικού ελέγχου.

Με τις παραπάνω κινήσεις και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο δρόμος είναι πλέον ανοιχτός για την απαραίτητη υπογραφή της σύμβασης με τον ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, καθώς όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr αυτό δεν έχει συμβεί έως σήμερα. Εντύπωση πάντως προκαλεί – πέραν της καθυστέρησης προσαρμογής – το γεγονός του ότι η επωνυμία της Ernst&Young δεν αναφέρεται στην χθεσινή ανακοίνωση, παρά το γεγονός του ότι η Folli Follie έχει επικαλεστεί τη συνεργασία μαζί της δημοσίως με δύο προηγούμενες ανακοινώσεις (στις 14 Μαίου αλλά και στις 25 Μαίου).

Επιπλέον, παραμένει αδιευκρίνιστο το αν στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει η εταιρία έχει παράσχει ικανά στοιχεία στις εποπτικές αρχές αλλά και στον ελεγκτικό οίκο για τα οικονομικά της δεδομένα. Ήδη γνωρίζουμε ότι δήλωσε αδυναμία στην παροχή αποδείξεων για τα ταμειακά της διαθέσιμα, με δική της επίσημη ανακοίνωση στις 25 Μαίου, με την οποία αιτήθηκε και την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της.

Πάντως στην χθεσινή της ανακοίνωση η Folli Follie, εμφανίζεται πλέον έτοιμη για την «υπογραφή της σύμβασης για την διενέργεια των στοχευμένων ελεγκτικών διαδικασιών». Η διατύπωση που επελέγη πάντως απέχει από την επιταγή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 7 Μαίου, οπότε και ζητήθηκε επισήμως από τη Folli Follie « να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος» Η E.Κ. μάλιστα συμπλήρωνε πως «ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης».

Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση της Folli Follie υποστήριξε και χθες ότι δέχεται «πρωτοφανή επίθεση». Μάλιστα σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στη διοίκηση της εταιρίας, πέραν των οικονομικών ελέγχων, σκοπεύει να πραγματοποιήσει και «εγκληματολογική έρευνα» (forensics), το περιεχόμενο της οποίας ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν αφορά εξωτερικούς παράγοντες και φορείς ή στρέφεται στο εσωτερικό της εταιρίας.

Η εταιρία πάντως επισήμανε και χθες πως η εμπορική της δραστηριότητα συνεχίζεται απρόσκοπτα, προσθέτοντας, ότι «τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ανοίξει νέα εμπορικά καταστήματα και έγιναν 48 προσλήψεις στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σύστασης - ανανέωσης νέων ή παλαιών καταστημάτων του επόμενου εξαμήνου, υλοποιείται κανονικά».

Δεδομένου πάντως πως ακόμη εκκρεμεί η πειστική διακρίβωση του μεγέθους του δικτύου της εταιρείας (μετά τις καταγγελίες του QCM και την δημοσιοποίηση λίστας εκ μέρους της Folli Follie που περιείχε και σημεία χονδρικής πώλησης), αναμένονται στο μέλλον αναλυτικότερες πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v