Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νιτσιάκος: Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Ενίσχυση των παραγωγικών μονάδων, νέες αποθήκες και φάρμες στο επενδυτικό πλάνο της εταιρίας έως το 2020. Ανάπτυξη εξαγωγών στη Δυτική Ευρώπη. Αύξηση μεγεθών το 2017.

Νιτσιάκος: Νέες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ την προσεχή διετία προγραμματίζει η ηπειρώτικη εταιρία τροφίμων Νιτσιάκος, προκειμένου να ενισχύσει την υφιστάμενη παραγωγή της αλλά και να υποστηρίξει τη διείσδυσή της σε νέες κατηγορίες, όπως το μοσχαρίσιο κρέας.

Σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους των ΜΜΕ, η Νιτσιάκος αναμένεται να μπει στην αγορά μοσχαρίσιου κρέατος στα τέλη του 2018. Ήδη υπάρχει η προετοιμασία για δημιουργία εγκαταστάσεων τόσο στα Ιωάννινα όσο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Επίσης στον επενδυτικό σχεδιασμό της εταιρείας έχει ενταχθεί και η δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής κοτόπουλου, καθώς και το επαναλανσάρισμα των προψημένων προϊόντων, όπως είναι το παναρισμένο κοτόπουλο. Ταυτόχρονα, με στόχο την κάλυψη των αναγκών της εγχώριας αγοράς, η εταιρία εξαγόρασε έκταση 130 στρεμμάτων για τη δημιουργία αποθηκών στην περιοχή της Χαλκίδας, προκειμένου να υποστηρίξει τη διανομή της στα νότια της χώρας.

Επιπλέον, η εταιρία σχεδιάζει τη δημιουργία νέων κωδικών στην αγορά αλλαντικών, όπου εσχάτως διείσδυσε σε συνεργασία με την αλλαντοβιομηχανία Nίκας. Παραλλήλως, αναπτύσσει τον τομέα παραγωγής ζωοτροφών, στον οποίο κατέχει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Τέλος, η εταιρία αναπτύσσει τις εξαγωγές της στη Δυτική Ευρώπη, όπου ήδη έχει σημαντική παρουσία στην αγορά της Ιταλίας. Επόμενος στόχος είναι η Μεγάλη Βρετανία, όπου η Νιτσιάκος μετά τη σχετική έρευνα αγοράς διαβλέπει ευκαιρίες διείσδυσης.

Σε ό,τι αφορά την πορεία της το 2017, ο τζίρος εμφανίζεται αυξημένος, ενώ σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, ο δανεισμός ανήλθε στα επίπεδα του 2016, με την τελευταία χρήση να παραμένει επίσης κερδοφόρα. Έτσι το 2017 ο τζίρος έκλεισε με αύξηση 5% στα 326 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την εταιρία μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές εταιρίες στον κλάδο των τροφίμων, με το μερίδιό της στο κοτόπουλο να κινείται στο 35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v