Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli Follie: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, θα εξακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση. Η κίνηση από την πλευρά της δικαιοσύνης έρχεται μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Folli Follie: Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανέλαβε ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς, θα εξακριβωθεί εάν προκύπτουν στοιχεία για χειραγώγηση μετοχών.

Με τη μηνυτήρια αναφορά της, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στρέφεται κατά της εταιρείας και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου (φωτ. ο Τζ. Κουτσολιούτσος, CEO του ομίλου), με το αιτιολογικό της μη «παροχής αιτούμενων στοιχείων» από την εταιρεία καθώς και της «παρεμπόδισης ελέγχου», στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ενεργειών για τη διερεύνηση των ισχυρισμών του fund QCM περί οικονομικών ατασθαλιών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Οικονομικών Διευθυντών του Ομίλου και της Ασίας για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie.

Οι εξελίξεις έτρεξαν μετά την γνωστοποίηση προ ημερών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι η εταιρεία δήλωσε «αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις». Το γεγονός οδήγησε την ΕΚ στο να προχωρήσει σε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής στο Χρηματιστήριο.

Τα δικά της ερωτήματα έχει θέσει και η Fosun (μέτοχος μειοψηφίας της εταιρείας με ποσοστό 16,37%). Ηδη έχει στείλει έγγραφο ερωτημάτων (inquiry letter), ενώ στέλεχος του κινεζικού ομίλου σημείωνε πως «ελπίζουμε να έχουμε άμεσες διευκρινίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v