Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συζητήθηκε η αγωγή της Kosta Boda κατά του Δημοσίου

Η εταιρία ζητεί αποζημίωση 4,8 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την αδράνεια και την απουσία των οργάνων του. Τι ειπώθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο.

Συζητήθηκε η αγωγή της Kosta Boda κατά του Δημοσίου

Συζητήθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας με καθυστέρηση εξίμισι ετών η αγωγή της εταιρείας "Kosta Boda", κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της ΕΛΑΣ , της Περιφέρειας, του Δήμου και της Πυροσβεστικής για την πυρπόληση του κτιρίου Τσίλερ επί της οδού Σταδίου τον Φεβρουάριο του 2012 κατά την διάρκεια επεισοδίων που συνόδευσαν τις διαδηλώσεις κατά του PSI και της ψήφισης του δεύτερου Μνημόνιου.

Το κτίριο στέγαζε τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» καθώς και το ιστορικό κατάστημα της “Kosta Boda” στη συμβολή των οδών Σταδίου και Χρ. Λαδά.

Το κατάστημα της Kosta Boda κάηκε ολοσχερώς οδηγώντας την εταιρεία σε πτώχευση και τους εργαζόμενους σε αυτή, στην ανεργία και μάλιστα χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Κατα τη συζήτηση της αγωγής, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι της εταιρείας Α. Φαρδέλλος και Φ.Χατζής, το οργανωμένο κράτος:

-Θα έπρεπε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένο για την πρόκληση επεισοδίων στο σημείο και την αποτροπή τους, αφού 2 χρόνια πριν στο ίδιο σημείο είχε καεί η Μαρφίν.

-Οι κουκουλοφόροι επί μια-δύο ώρες προσπαθούσαν και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τα σιδερένια προστατευτικά και τα αλεξίσφαιρα τζάμια που υπήρχαν στο κατάστημα και να ρίξουν μέσα στο χώρο δεκάδες μολότοφ, οι οποίες υπολογίζονται σε πάνω από 200. Όπως αναφέρεται στην αγωγή «για ώρες πάλευαν ανενόχλητοι οι κουκουλοφόροι να το ανοίξουν, να το αλώσουν. Η θωράκισή του ήταν τέτοια που στα τόσα χρόνια με εκατομμύρια πορείες, φασαρίες και ζημιές στην Αθήνα δεν είχε ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια μεγαλειώδης αδιαφορία για την προστασία του από το κράτος».

-Σε όλη τη διάρκεια της καταστροφής ουδείς τους εμπόδισε και ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε. (Παρότι υπήρχαν χιλιάδες αστυνομικοί γύρω από το κοινοβούλιο)

-Οι κουκουλοφόροι δρούσαν ανενόχλητοι για ώρες και τελικά φυσικά κατάφεραν να κάψουν το κτίριο

-Η Πυροσβεστική, που έφθασε στο τέλος, αφού είχε καταστραφεί το κτίριο και η επιχείρηση, ασχολήθηκε με το να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα διπλανά κτίρια.

-Η καταστροφή του κτιρίου αλλά και της εταιρείας ήταν ολοκληρωτική.

Η εταιρία ζητεί αποζημίωση 4,8 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την αδράνεια και την απουσία των οργάνων του. Ολα τα χρήματα, όπως αναφέρεται, που θα επιδικάσει το δικαστήριο θα διατεθούν για να καλυφθούν οφειλές στο δημόσιο και το ΙΚΑ, αλλά και για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v