Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Ανοίγει το data room για το πακέτο Jupiter

O σχεδιασμός προβλέπει η πώληση του πακέτου κόκκινων δανείων να ολοκληρωθεί ως τα τέλη του χρόνου. Θα πιαστούν οι στόχοι για τη μείωση ων NPEs ότι και αν γίνει, ξεκαθαρίζουν.

Alpha Bank: Ανοίγει το data room για το πακέτο Jupiter

Συμμετοχή ισχυρών ονομάτων στο διαγωνισμό για την πώληση κόκκινων δανείων (project Jupiter) περιμένει η διοίκηση της Alpha Bank όπως ειπώθηκε στο conference call που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων για το πρώτο τρίμηνο.

Όπως αναφέρθηκε ο σχεδιασμός είναι οι επενδυτές να μπουν στο data room τις επόμενες ημέρες, να υπάρξουν δεσμευτικές προσφορές το Σεπτέμβριο και να κλείσει η συμφωνία μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Το δεύτερο τρίμηνο η τράπεζα καταγράφει θετικές τάσεις στα προβληματικά δάνεια από το χώρο της λιανικής την οποία αποδίδει τόσο στις ρυθμίσεις των δανείων που έγιναν πέρυσι, αλλά και τις αναδιαρθρώσεις δανείων που συντελούνται τώρα.

Τα στελέχη της τράπεζας ξεκαθάρισαν δε ότι η τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τις πωλήσεις για να πιάσει τους στόχους αλλά είναι αποφασισμένη να το πράξη «ότι και να γίνει». Στόχος της Alpha Bank είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα κατά 7,7 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στελέχη της τράπεζας χαρακτήρισαν «καλή» για την αγορά την εξέλιξη στην πώληση των δανείων με εξασφαλίσεις της Πειραιώς (project Amoeba).

Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση στα τέλη Μαρτίου η εξάρτηση από τις κεντρικές τράπεζες είχε περιοριστεί στα 7,9 δισ. ευρώ. Σήμερα έχει περιοριστεί ακόμα περισσότερο καθώς βρίσκεται στα 6,2 δισ. ευρώ με τον ELA να αντιστοιχεί σε 3 δισ. ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v