Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εργο για Ε.Ε. από Intrasoft International

Εργο πληροφορικής της Ε.Ε. του 6ου προγράμματος πλαισίου FP6 και συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International, θυγατρική της Intracom. Η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης.

Εργο για Ε.Ε. από Intrasoft International
Εργο πληροφορικής του 6ου προγράμματος πλαισίου FP6 και συνολικού προϋπολογισμού 4.750.000 ευρώ, ανέλαβε η Intrasoft International, θυγατρική της Intracom, μετά από συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η σύμβαση έχει διάρκεια ενός έτους με δυνατότητα ανανέωσης για τρεις ακόμη ετήσιες διαδoχικές περιόδους.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το έργο Electronic Proposal Submission System (EPSS) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εφαρμογές του προγράμματος ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-Government) και έχει αντικείμενο την ηλεκτρονική υποβολή προτάσεων για το ”έκτο πρόγραμμα πλαίσιο-FP6” (2002-2006).

Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την λειτουργία δύο συστημάτων: ενός συστήματος άμεσης επικοινωνίας (on-line) βασιζόμενου στο Internet και ενός αυτόνομου συστήματος (off-line) για τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες, τη συγγραφή και την υποβολή προτάσεων για το FP6.

Το διπλό σύστημα EPSS θα σχεδιαστεί με αυξημένες προδιαγραφές ασφαλείας και θα διαθέτει υπηρεσίες λειτουργικής και τεχνικής υποστήριξης (όπως τρίγλωσσο help-desk), οι οποίες ορίζονται και παρακολουθούνται μέσω ειδικής συμφωνίας επιπέδου υπηρεσιών (Service Level Agreement – SLA). H ανάπτυξη του συστήματος EPSS θα διαρκέσει έξι μήνες.

Το σύστημα EPSS θα αντικαταστήσει τη σημερινή συμβατική διαδικασία υποβολής προτάσεων, μέσω ταχυδρομείου, με την ηλεκτρονική μορφή. Από την εφαρμογή του συστήματος EPSS αναμένονται σημαντικότατα οφέλη, τόσο ποιοτικά όσο και οικονομικά.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο πλαίσιο του FP5 (επίσημα στατιστικά στοιχεία του 2000) υποβλήθηκαν 15.408 προτάσεις από 91.566 συμμετέχοντες και 33 χώρες. Εκτιμάται ότι στο FP6 οι προτάσεις και τα σχετικά αριθμητικά στοιχεία θα σημειώσουν σημαντική αύξηση. Η πρώτη υποβολή προτάσεων μέσω του EPSS θα γίνει το Φεβρουάριο του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v