Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Στα 432 εκατ. το τίμημα από Bain για το project Amoeba

Η τράπεζα δημοσιοποίησε το τίμημα για την πώληση κόκκινων δανείων 1,95 δισ. ευρώ μικτής λογιστικής αξίας 1,45 δισ. ευρώ.

Πειραιώς: Στα 432 εκατ. το τίμημα από Bain για το project Amoeba

Στα 432 εκατ. ευρώ ανήλθε το τίμημα για την πώληση στην Bain μη εξυπηρετούμενων και καταγγελμένων επιχειρηματικών πιστωτικών ανοιγμάτων (ΝPE), με εμπράγματες εξασφαλίσεις σε ακίνητα, συνολικού ύψους πιστωτικών απαιτήσεων €1,95 δισ., μικτής λογιστικής αξίας €1,45 δισ. (project Amoeba) ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, επιβεβαιώνοντας σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Οπως αναφέρει η τράπεζα, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την 30η Μαΐου 2018, το συνολικό τίμημα σε μετρητά, το οποίο θα καταβληθεί από την Βain Capital Credit LP για την απόκτηση του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου ΝPE, ανέρχεται σε €432εκατ.

Σημειώνεται ότι η επίδραση της συναλλαγής στα εποπτικά κεφάλαια του Ομίλου της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 20 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει περισσότερο από 100 μονάδες βάσης τον δείκτη NPE της Τράπεζας. Μετά την ολοκλήρωση της Συναλλαγής, η Tράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει τους κινδύνους και τα οφέλη που συνδέονται με αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v