Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fosun για FF: Να προστατευθούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας

Τη θέση του μετόχου μειοψηφίας στην Folli Follie επιλέγει η Fosun International, η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί με «βαθιά ανησυχία» τις εξελίξεις μετά και την απόφαση της Ε.Κ. για παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία.

Fosun για FF: Να προστατευθούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας

Στη γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης Folli Follie από τις εποπτικές και δικαστικές αρχές ελπίζει και ζητάει η Fosun International, σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται σ’αυτήν, προκειμένου «να προστατευθούν τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας», όπως η ίδια.

Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση του πολυσχιδούς κινεζικού ομίλου, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να παραπέμψει τα στοιχεία (και την έλλειψη αυτών) για την υπόθεση Folli Follie στην Εισαγγελία. Οι ίδιες πηγές επαναλαμβάνουν ότι η Fosun παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία τα τεκταινόμενα, ενώ υπενθυμίζουν πως στο πλαίσιο των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί, έχει προβεί στις ενδεδειγμένες κινήσεις όπως η διαβίβαση του enquiry letter προς τη διοίκηση του ομίλου Folli Follie.

Υπενθυμίζεται πως η Fosun International κατέχει το 16,37% της εισηγμένης -και ελεγχόμενης πλέον από τη Δικαιοσύνη- ελληνικής εταιρίας, αυξάνοντας μάλιστα τη συμμετοχή της μέσα στον Μάιο από το 13,8% που κατείχε επί σειρά ετών. Επίσης διατηρεί θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης με τον Qian Jiannong, αντιπρόεδρο της Fosun International, ως μη εκτελεστικό μέλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v