Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» στη συμφωνία εξυγίανσης της Καλογήρου

Βάσει του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτών, οι νέοι μέτοχοι θα εισφέρουν νέα κεφάλαια ύψους 12 εκατ., ενώ θα αναλάβουν 15 εκατ. ευρώ παλαιών δανείων της εταιρίας.

«Πράσινο φως» στη συμφωνία εξυγίανσης της Καλογήρου

Επικυρώθηκε σήμερα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά η συμφωνία εξυγίανσης της Καλογήρου, η οποία ως γνωστόν έχει περιέλθει σε νέα εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Σ. Φάις, με τη συμμετοχή επίσης των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν ταχθεί κατά της συμφωνίας εξυγίανσης, ως είθισται, γεγονός ωστόσο που δεν διακυβεύει τη διαδικασία. Στο MoU πιστωτών και επενδυτών προβλέπεται η τμηματική αποπληρωμή των οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία, χωρίς κούρεμα των συγκεκριμένων απαιτήσεων.

Η εταιρία λειτουργεί πλέον κάτω από το νέο management και ανακτά σταδιακά τη θέση της στην αγορά, ενισχυμένη και από την επαναλειτουργία προβεβλημένων σημείων πώλησης, όπως εκείνα στο Golden Hall.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχεδίου που έχει συμφωνηθεί μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτών, οι νέοι μέτοχοι θα εισφέρουν νέα κεφάλαια ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ θα αναλάβουν 15 εκατ. ευρώ παλαιών δανείων της εταιρίας.

Το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας Λεμονής προβλέπει επιστροφή σε θετική λειτουργική κερδοφορία από το 2018 και επιστροφή του τζίρου στα επίπεδα του 2016 την ίδια χρονιά. Εκτιμά, επίσης, πως ο τζίρος της Λεμονής, από τα 43,033 εκατ. ευρώ που ήταν πέρυσι και τα 30,123 εκατ. ευρώ που είναι η πρόβλεψη για τη φετινή χρονιά, θα φθάσει στα 45,184 εκατ. ευρώ και στα 54,963 εκατ. ευρώ το 2023.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v