Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LafargeHolcim: Αύξηση 3,1% στις συγκρίσιμες πωλήσεις το Q1

Τα επαναλαμβανόμενα EBITDA υποχώρησαν κατά 7,7% σε συγκρίσιμη βάση, λόγω του βαρύ χειμώνα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. O Όμιλος επιβεβαιώνει τους στόχους του για το 2018 για ανάπτυξη καθαρών πωλήσεων 3-5%.

LafargeHolcim: Αύξηση 3,1% στις συγκρίσιμες πωλήσεις το Q1

Καλή έναρξη χρονιάς με άνοδο στις συγκρίσιμες καθαρές πωλήσεις ύψους 3,1% το πρώτο τρίμηνο, ανακοίνωσε ότι είχε η εταιρεία δομικών υλικών LafargeHolcim.

Οι συγκρίσιμες καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα 5,83 εκατ. ελβετικά φράγκα, παρά τις επιπτώσεις από τις καιρικές συνθήκες και τις λιγότερες ημέρες εργασίας του πρώτου τριμήνου.

Τα επαναλαμβανόμενα EBITDA υποχώρησαν κατά 7,7% σε συγκρίσιμη βάση, λόγω του βαρύ χειμώνα στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Οι βασικές τάσεις στην αγορά που υπήρχαν στα τέλη του 2017 συνεχίστηκαν και τους πρώτους τρεις μήνες του 2018. Η Λατινική Αμερική συνέχισε να εμφανίζει θετική ανάπτυξη, στη Βόρεια Αμερική ο όμιλος είναι καλά τοποθετημένος, ενώ η ισχυρή επίδοση στην Κίνα και την Ινδία συνεισέφεραν στην ανάπτυξη στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Σε αντίθεση, η Μέση Ανατολή - Αφρική είχε χαμηλότερη απόδοση, ενώ στην Ευρώπη όπου η ζήτηση ήταν καλή, επηρεάστηκε από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τις λιγότερες εργάσιμες ημέρες.

O Όμιλος επιβεβαιώνει τους στόχους του για το 2018 για ανάπτυξη καθαρών πωλήσεων 3-5% και αύξηση στα επαναλαμβανόμενα ΕΒΙΤDA τουλάχιστον 5% σε συγκρίσιμη βάση.

Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στους μετόχους έγκριση μερίσματος 2 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή, σταθερό, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v