Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επιστρέφει» δυναμικά η HP Ελλάδος

Επειτα από πολλά χρόνια σχετικής αποχής, οι πολυεθνικοί όμιλοι τεχνολογίας κινητοποιούνται καθώς βλέπουν σημάδια ανάκαμψης στην ελληνική αγορά. Τα σχέδια της νέας διοίκησης της Hewlett Packard στην Ελλάδα.

«Επιστρέφει» δυναμικά η HP Ελλάδος

Οι τάσεις ανάκαμψης στην ελληνική αγορά τεχνολογίας κινητοποιούν και τους διεθνείς ομίλους του κλάδου, που ενεργοποιούν τις θυγατρικές τους έπειτα από αρκετά χρόνια χαμηλών τόνων εξαιτίας της κρίσης. Μάλιστα στελέχη των πολυεθνικών ομίλων στην Ελλάδα που είχαν σκορπίσει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, δηλαδή σε άλλες θέσεις εντός του ίδιου οργανισμού ανά τον κόσμο, επιστρέφουν στη χώρα μας έπειτα από πέντε ή δέκα χρόνια.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο νέος επικεφαλής της Hewlett Packard για την Ελλάδα και την Κύπρο Μιχάλης Κασσιμιώτης.

Ο κ. Κασσιμιώτης ανέλαβε προ τετραμήνου τη θέση του γενικού διευθυντή της HP για την Ελλάδα και την Κύπρο μαζί με ομάδα στελεχών από την Ελλάδα, που επίσης κατείχαν τα τελευταία χρόνια θέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής για την HP. Οι δραστηριότητες του τομέα λύσεων για επιχειρήσεις (HP Enterprise - HPE) της HP παρέμειναν στην Hewlett - Packard Hellas, ενώ οι κλάδοι συστημάτων εκτύπωσης και προσωπικών υπολογιστών αποσχίστηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2015 στην «HP Συστήματα Εκτύπωσης και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών ΕΠΕ».

Χθες, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της HP, ο Μιχ. Κασσιμιώτης υποστήριξε πως στόχος της νέας διοίκησης (ανέλαβε προ τετραμήνου) είναι να διπλασιάσει τα έσοδα μέσα στα επόμενα χρόνια. Ηδη από το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης (1η Νοεμβρίου 2017 - 30 Οκτωβρίου 2018) η εταιρεία καταγράφει αξιόλογους ρυθμούς ανάπτυξης, σε επίπεδα πέριξ του 30%. Οσο για τους τομείς που βρίσκονται στο στόχαστρο της εταιρείας, πέρα από την παραδοσιακή παρουσία σε τράπεζες και τηλεπικοινωνίες, ο γενικός διευθυντής είπε πως «βλέπει» τους κλάδους της βιομηχανίας (όπου θεωρεί πως καταγράφονται επίσης σημάδια ανάκαμψης), του τουρισμού και της ναυτιλίας. Στο δημόσιο θεωρεί πως δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα.

Η HP, είπε ο κ. Κασσιμιώτης, είναι «η μοναδική μεγάλη εταιρεία του χώρου που έχει κάνει τόσο μεγάλες αλλαγές τα τελευταία χρόνια». Πλέον επικεντρώνεται σε εξοπλισμό (hardware), λογισμικό και υπηρεσίες για επιχειρήσεις. Δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την κλίμακα διακίνησης των ψηφιακών δεδομένων, από τον εξοπλισμό και το software για data center και δίκτυο μέχρι τις σχετικές υπηρεσίες (παρέχονται υπό την ομπρέλα Pointnext). «Κάναμε τη μετάβαση από τον όγκο πωλήσεων στην προστιθέμενη αξία» είπε ο γενικός διευθυντής Ελλάδας και Κύπρου της HP.

Η ανάπτυξη της HPE τα τελευταία χρόνια στηρίχθηκε διεθνώς και σε σειρά εξαγορών σε διάφορους τομείς του λογισμικού και όχι μόνο, με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής να υποστηρίζει πως σήμερα απασχολεί 120 εργαζομένους (οι 30 σε θέσεις που αφορούν την ευρύτερη περιοχή). Στόχος είναι «να πετύχουμε διψήφιο νούμερο ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Κασσιμιώτης. Μετά την τελευταία διεθνή αναδιάταξη της HP, η Ελλάδα «άλλαξε γειτονιά» και πλέον ανήκει στον τομέα Νότιας Ευρώπης μαζί με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κύπρο κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v