Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακαλεί προϊόν από την ελληνική αγορά η Mondelez

Ποσότητα των προϊόντων μπισκότου με επικάλυψη σοκολάτας MIKADO έχει διανεμηθεί στην αγορά, σε συσκευασίες των οποίων η επισήμανση δεν είναι στην ελληνική γλώσσα, ενημέρωσε η εταιρία.

Ανακαλεί προϊόν από την ελληνική αγορά η Mondelez

Η Mondelez Ελλάς, με δική της πρωτοβουλία, ενημερώνει το κοινό για την ανάκληση προϊόντων χωρίς επισήμανση συσκευασίας στα ελληνικά, που περιλαμβάνουν αλλεργιογόνα συστατικά (σίτος, σόγια, γάλα, ξηροί καρποί). Διασφαλίζοντας πλήρως την άριστη ποιότητα των παραγομένων προϊόντων της, με σεβασμό προς τον καταναλωτή, και σε συνέχεια ενημέρωσης του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), η Mondelēz Ελλάς ενημερώνει το κοινό ότι ποσότητα των προϊόντων μπισκότου με επικάλυψη σοκολάτας MIKADO έχει διανεμηθεί στην αγορά σε συσκευασίες των οποίων η επισήμανση δεν είναι στην ελληνική γλώσσα.

Στα συστατικά του προϊόντος περιλαμβάνονται το Σιτάρι, η Σόγια και το Γάλα και μπορεί να περιέχει ίχνη Ξηρών Καρπών. Αυτά τα συστατικά ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε ορισμένους καταναλωτές. Καθώς η συσκευασία δεν είναι στα ελληνικά, τα συστατικά δεν είναι σαφή και κατανοητά για τους καταναλωτές μας. Μόλις αναγνωρίστηκε το ζήτημα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε σχετικά με το σφάλμα επισήμανσης.

Με γνώμονα την εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, υπεύθυνη στάση και με απόλυτο σεβασμό προς τους καταναλωτες, ανακαλούνται από την αγορά τα ακόλουθα προϊόντα με απουσία επισήμανσης στα ελληνικά με «Ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση» πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 και όλων των ημερομηνιών προ αυτής, ανεξαρτήτως παρτίδας:

• MIKADO 75 γρ. γεύσης Σοκολάτα Γάλακτος (Chocolat au Lait)
• MIKADO 70 γρ. γεύσης Λευκής Σοκολάτας (Chocolat Blanc)
• MIKADO 75 γρ. γεύσης Μαύρης Σοκολάτας (Chocolat Noir)

Οπως επισημαίνει η εταιρία, το προϊόν είναι άριστης ποιότητας και ασφάλειας, και είναι κατάλληλο για κατανάλωση από τους καταναλωτές πλην των αλλεργικών ομάδων.

Οι καταναλωτές που είναι αλλεργικοί στο γάλα, το σιτάρι, τη σόγια ή τους ξηρούς καρπούς καλούνται να μην ανοίξουν ή καταναλώσουν το προϊόν. Για οποιοδήποτε ερώτημα, οι καταναλωτές μπορούν να έρθουν σε επαφή με τη γραμμή εξυπηρέτησης των καταναλωτών στο 00800 11 8 1111 όπου θα λάβουν πρόσθετες πληροφορίες.

Τα προϊόντα διατίθενται στην Ελλάδα από τη Mondelez Ελλάς ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v