Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντατικοί ρυθμοί στην παροχή φυσικού αερίου

Σε συμφωνία για την παροχή 2,5 εκατομυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στο Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακέδονες θα υπογράψει αύριο η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής, ενώ ήδη έχουν υπογραφεί σημαντικές συμβάσεις. Επίσης, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός προεπιλογής υποψηφίων για την προώθηση συνδέσεων στον τομέα οικιακής και μικρής επαγγελματικής κατανάλωσης.

Εντατικοί ρυθμοί στην παροχή φυσικού αερίου
Σε συμφωνία για την παροχή 2,5 εκατομυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στο Ολυμπιακό Χωριό (2.500 σπίτια) στους Θρακομακέδονες θα υπογράψει αύριο η Εταιρεία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Αττικής.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΠΑ Αττικής (το 49% και το μάνατζμεντ κατέχει η Shell - Sinergy) πρόσφατα υπεγράφη και σύμβαση με το νοσοκομείο ”Ερρίκος Ντυνάν” με ετήσια κατανάλωση 800.000 κυβικά μέτρα και ωριαία κατανάλωση αιχμής 800 κυβικά μέτρα.

Οι δύο καταναλωτές θα χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για ζεστό νερό και θέρμανση. Φυσικό αέριο θα χρησιμοποιούν επίσης το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρετανίας μόλις επαναλειτουργήσει, το νοσοκομείο Αγιος Σάββας και η Ευρωκλινική για την θέρμανση χώρων και παραγωγή ζεστού νερού αφού υπεγράφησαν πρόσφατα οι σχετικές συμβάσεις.

Στόχος της ΕΠΑ Αττικής, είναι η παροχή φυσικού αερίου σε 650.000 νοικοκυριά στην περιοχή της Αττικής, ενώ οι αντίστοιχες πωλήσεις να προσεγγίσουν τα 1,1 δισεκατ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προεπιλογή υποψηφίων με αντικείμενο την προώθηση συνδέσεων στον τομέα οικιακής και μικρής επαγγελματικής κατανάλωσης.

Οι 5 υποψήφιοι που προεπελέγησαν, είναι είναι η κοινοπραξία Aegean Gas (Αιγαίον Οιλ-Γαντζουλας ΑΤΕ), EKO-ΕΛΔΑ ΑΒΕΕ, Ακτωρ-Τεχνοδομική-ΕΥΔΑΠ, ΣΕΥΔΑΠ (συνεταιρισμός υδραυλικών) και Shell Hellas.

Στις 25 Οκτωβρίου οι 5 προεπιλεγέντες θα υποβάλλουν σχέδια αναπτυξιακού προγράμματος, και στις αρχές Δεκεμβρίου θα ξεχωρίσουν 3 τελικοί ”πωλητές”.

Η ΕΠΑ Αττικής, θα δεσμεύεται στους καταναλωτές ότι φυσικό αέριο θα είναι μονίμως φθηνότερο κατα 20% απο το πετρέλαιο θέρμανσης.

Σε ό,τι αφορά τα σχέδια αστικών συνδέσεων, ήδη τις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσουν τα 2 μεγάλα κέντρα αστικής διανομής στο Γουδί και τον Πειραιά. μέχρι το 2005, η ΕΠΑ Αττικής θα κατασκευάσει 2000 χιλιόμετρα δικτύου, ενω ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο κατασκευής των πρώτων 900 χιλιομέτρων σε τρείς εργολαβίες των 300 καθώς και ανανέωση δικτύου 300 χιλιομέτρων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι 12 κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη κατασκευής δικτύων στις 4 περιοχές στις οποίες έχει χωριστεί το λεκανοπέδιο είναι:

1. ”ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΤΤΕΕ - ALMA C.I.S. s.r.l.”

2. ”ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΤΕΕ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ”

3. ”ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. - ΒΟΝΑΤΤΙ S.p.A.”

4. ”ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε. - INTRACOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ”

5. ”ΑΤΕΡΜΩΝ ΑΤΤΕΕ - PROMETHEUS GAS S.A.”

6. ”RAB - ΑΛΤΕ”

7. CPL CONCORDIA

8. ”CONSORΖIO COOPERATIVE COSTRUZIONI - Ε.Τ.Ε.Θ. Α.Ε.”

9. ”ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. - Κ.Ι. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.”

10. ”ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Θ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε.”

11. ”ΕΡΓΩ ΑΤΕ - ALHCO - ENGIGAS”

12. MORRISON UTILITY SERVICES

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v