Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πουλάει 200 χιλ. «κόκκινα» δάνεια

Η ονομαστική αξία των προς πώληση δανείων ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ με το αρχικό κεφάλαιο να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ.. Η μέση οφειλή ανά δάνειο διαμορφώνεται σε 11 χιλ. ευρώ. Ήδη έχει ανοίξει το virtual data room.

Πειραιώς: Πουλάει 200 χιλ. «κόκκινα» δάνεια

Τη διαδικασία για την πώληση χαρτοφυλακίου με περίπου 200 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, για τα οποία δεν διαθέτει εξασφαλίσεις, ξεκίνησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που έχει αποστείλει η τράπεζα στους επενδυτές, η ονομαστική αξία των προς πώληση δανείων ανέρχεται σε 2,3 δισ. ευρώ με το αρχικό κεφάλαιο να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ.. Η μέση οφειλή ανά δάνειο διαμορφώνεται σε 11 χιλ. ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στις 28 Φεβρουαρίου. Ήδη έχει ανοίξει το virtual data room. Σημειώνεται ότι η τράπεζα, ως υποχρεούται από τον Κώδικα Δεοντολογίας, έχει στείλει τελευταία επιστολή στους δανειολήπτες των παραπάνω δανείων, με την οποία προτείνει οριστικό διευθέτηση του δανείου με διαγραφή σημαντικού μέρους της οφειλής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v