Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διηνεκής: Ηλεκτρονική αγορά για κατασκευαστικές

Την υλοποίηση κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς στο χώρο των κατασκευών με την επωνυμία E-Construction, ανέλαβε η Διηνεκής Πληροφορική για λογαριασμό των εταιριών ΓΕΚ, J&P ΑΒΑΞ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΑΚΤΩΡ.

Διηνεκής: Ηλεκτρονική αγορά για κατασκευαστικές
Την υλοποίηση κάθετης ηλεκτρονικής αγοράς στο χώρο των κατασκευών ανέλαβε πρόσφατα η Διηνεκής Πληροφορική για λογαριασμό των κατασκευαστικών εταιριών ΓΕΚ, J&P ΑΒΑΞ, Ελληνική Τεχνοδομική και ΑΚΤΩΡ,οι οποίες έχουν αναλάβει το 70% περίπου των κατασκευαστικών έργων του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ονομασία του συγκεκριμένου vertical e-marketplace είναι E-Construction και έχει ήδη συσταθεί ως ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο. Το μοντέλο λειτουργίας του E-Construction θα προσομοιάζει με εκείνο της CosmoONE, της πρώτης οριζόντιας ηλεκτρονικής αγοράς στην Ελλάδα με την διαφορά ότι θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τον κατασκευαστικό κλάδο.

Επιπρόσθετα, το E-Construction θα συνδέεται με την CosmoONE προκειμένου να παρέχονται στα μέλη του όλες οι υπηρεσίες της τελευταίας καθώς επίσης και πρόσβαση στο Global Trading Web.

Η πλατφόρμα στην οποία θα βασισθεί η υλοποίηση του E-Construction είναι η Commerce One 5.0 (Active Market Platform: Source + Auction) η οποία αποτελεί τη νέα λύση της πρωτοπόρου εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα Business Internet, Commerce One.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Commerce One 5.0 αποτελεί την πλατφόρμα στην οποία βασίζονται οι μεγαλύτερες ηλεκτρονικές αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στην Ελληνική αγορά έχει δοκιμαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία από εταιρίες όπως ο ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Cosmote κλπ έχοντας διεκπεραιώσει εντός του 2002 αγορές που ξεπερνούν τα 247.000.000 ευρώ καθώς και 69 δημοπρασίες με 388 συμμετέχοντες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v