Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο Marguerite Fund το 10% της Fraport Greece

Το 10% της Fraport Greece, που διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη χώρα μας, απέκτησε η επενδυτική εταιρεία Marguerite με πωλητή τον όμιλο Κοπελούζου. Ο τελευταίος διατηρεί μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Στο Marguerite Fund το 10% της Fraport Greece

Την απόκτηση του 10% της Fraport Greece, που διαχειρίζεται τα 14 μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας ανακοίνωσε στις 5 Ιανουαρίου η επενδυτική εταιρεία Marguerite.

Η Marguerite, που ιδρύθηκε το 2010 με χρηματοδότηση από έξι κρατικούς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης, απέκτησε το ποσοστό από την εταιρεία Slentel, του ομίλου Κοπελούζου ο οποίος παραμένει μέτοχος μειοψηφίας της Fraport Greece. Το ακριβές ποσοστό που διατηρεί ο όμιλος Κοπελούζου δεν ανακοινώθηκε, αλλά κατά πληροφορίες κινείται κάτω του 20%. Βασικός μέτοχος είναι η γερμανική Fraport. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Marguerite, η συμμετοχή με 10% στην Fraport Greece είναι η 20η και τελευταία επένδυση του fund το οποίο έχει πλέον επενδύσει το σύνολο των κεφαλαίων (710.000.000 ευρώ) με τα οποία είχε «προικοδοτηθεί» κατά την ίδρυσή του. Στα τέλη Νοεμβρίου οι μέτοχοι προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου fund, του Marguerite II το οποίο πρόκειται να επενδύσεις άλλα 700.000.000 ευρώ σε έργα υποδομών εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στους μετόχους της επενδυτικής εταιρείας περιλαμβάνονται η γαλλική Caisse des dépôts et consignations, η ιταλική Cassa Depositi e Prestiti, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η ισπανική Instituto de Crédito Oficial, η γερμανική KfW, η πολωνική PKO Bank Polski SA και η επίσης πολωνική Bank Gospodarstwa Krajowego (συμμετέχει στο Marguerite II).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v