Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αlpha Bank: Ομολογιακό 19 εκατ. ευρώ προς Εδραση

Εκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 19.300.000 ευρώ με τριετή διάρκεια προς την εταιρία Εδραση, της οποίας ο κύκλος εργασιών για το πρώτο 9μηνο του 2001 έφτασε τα 40,5 εκατ. ευρώ, ανέλαβαν η Αlpha Bank και η Alpha Finance.

Αlpha Bank: Ομολογιακό 19 εκατ. ευρώ προς Εδραση
H Αlpha Bank, ως διοργανώτρια και διαχειρίστρια, και η Alpha Finance, ως σύμβουλος εκδόσεως, ανέλαβαν την έκδοση μετατρεψίμου ομολογιακού δανείου προς την εταιρία Εδραση Χ. Ψαλλίδας ΑΤΕ.

Το ύψος της εκδόσεως ανέρχεται στα 19.300.000 ευρώ, η διάρκεια είναι τριετής, με ημερομηνία εκδόσεως 19 Φεβρουαρίου 2002, ετήσιο τοκομερίδιο 3,75%, τιμή εκδόσεως στο άρτιο (100) και τιμή αποπληρωμής 107,871. Κάθε ομολογία, ονομαστικής αξίας 10.000 ευρώ, μπορεί να μετατραπεί σε 1.360 κοινές μετοχές του εκδότη και το δικαίωμα μετατροπής ισχύει για μία εργάσιμη ημέρα έπειτα από κάθε μηνιαία επέτειο της ημερομηνίας εκδόσεως, αρχίζοντας από τη 12η και λήγοντας την 35ή επέτειο.

Ο εν λόγω τίτλος αποτελεί το δεύτερο εταιρικό ομόλογο σε άυλη μορφή που εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και θα διαπραγματεύεται στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΑΣΗΣ. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιείται μέσω του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών.

Η εταιρία Εδραση δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο και κυρίως σε όλους τους τομείς των ειδικών γεωτεχνικών έργων. Λόγω της ειδικής τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει και σε συνδυασμό με τον πρωτοποριακό μηχανολογικό εξοπλισμό που διαθέτει, έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με πολλές μεγάλες ελληνικές και ξένες τεχνικές εταιρίες, στο πλαίσιο ομίλων που ανέλαβαν την εκτέλεση ή διεκδικούν τα μεγάλα έργα της χώρας. Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2000 υπερέβη τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο 9μηνο του 2001 έφτασε τα 40,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξης τους 14,1% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος χρήσεως 2000.

Η πλήρης εναρμόνιση της φορολογικής μεταχειρίσεως ομολόγων που εκδίδονται από ελληνικές εταιρίες με αυτά του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να ωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην έκδοση ομολογιακών δανείων με σκοπό:

* τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων ή/και εξαγορών,

* τη μετατροπή βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε μεσομακροπρόθεσμες,

* την πρόσβαση σε καινούριες χρηματοδοτικές πηγές.

Με το δάνειο αυτό σηματοδοτείται μια νέα εποχή για τις ελληνικές επιχειρήσεις, στις οποίες παρέχεται μια νέα πηγή αντλήσεως κεφαλαίων.

Ο Ομιλος της Αlpha Bank έχει σκοπό να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο και σε αυτή την υπό διαμόρφωση νέα αγορά, στοχεύοντας στην καλύτερη και ανταγωνιστικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v