Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Νέο Δ.Σ. την Παρασκευή για την αλλαγή διοίκησης

Σε νέο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο αναμένεται να αποφασιστεί η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης ώστε να αλλάξει η διοίκηση του ΟΛΘ. Επεισοδιακή η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

ΟΛΘ: Νέο Δ.Σ. την Παρασκευή για την αλλαγή διοίκησης

Αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ προκειμένου να αποφασίσει τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης. Στην έκτακτη συνέλευση αναμένεται να αποφασιστεί η αντικατάσταση του προέδρου Κων/νου Μέλλιου, του αντιπροέδρου Δημήτρη Ρούτου και του διευθύνοντος συμβούλου του OΛΘ Δημήτρη Μακρή. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν είχε προγραμματιστεί η συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος , παρά τη σχετική απαίτηση του βασικού μετόχου (ΤΑΙΠΕΔ) με αποτέλεσμα η διοίκηση του τελευταίου να επιστρατεύσει ακόμα και εξώδικο!

Με το εξώδικο, το οποίο υπέγραφε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος, ζητούνταν να συμπεριληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. το θέμα της σύγκλισης έκτακτης γενικής συνέλευσης. Παρέμβαση επιχείρησε να κάνει και ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ. του OΛΘ Αγγελος Βλάχος, χωρίς να του δοθεί ο λόγος. Τελικά θα υπάρξει αύριο νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Euro2day.gr, είχε ζητήσει διοικητικές αλλαγές στον ΟΛΘ μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης του 67% στην South Europe Gateway Thessaloniki που συμμετέχουν η γερμανική DIEP, η γαλλική Terminal Link και ο όμιλος Σαββίδη.  Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται, επίσης, η μείωση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου, από 11 που είναι σήμερα, σε εννέα.

Η σύμβαση πώλησης του OΛΘ στην South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited, την εταιρεία που σύστησε η ένωση του προτιμητέου επενδυτή «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», «Belterra Investments Ltd.» και «Terminal Link SAS» έναντι συνολικού τιμήματος 231,926 εκατ. ευρώ υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη. Η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών υπεγράφη μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ εκκρεμεί η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η σύμβαση παραχώρησης θα επικυρωθεί από τη Βουλή και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή με τη μεταβίβαση των μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v