Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μπλόκο” από Πειραιώς στην περιουσία Ανδρουλιδάκη

Σε ασφυκτικό ”μπλόκο” προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του εκδότη Μ. Ανδρουλιδάκη και ενεργοποίηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την διασφάλιση των συμφερόντων της προχώρησε η Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχή θα γίνει με ενέχυρα μετοχών των εταιριών που ελέγχουν το Sportime και τον Planet.

”Μπλόκο” από Πειραιώς στην περιουσία Ανδρουλιδάκη
Σε ασφυκτικό ”μπλόκο” προσωπικών περιουσιακών στοιχείων του εκδότη κ. Μιχάλη Ανδρουλιδάκη και ενεργοποίηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για την διασφάλιση των συμφερόντων της προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς, δίνοντας με αυτήν την απόφαση της μία νέα, εντελώς ξεχωριστή, τροπή στις εξελίξεις στο ομώνυμο εκδοτικό και επιχειρηματικό συγκρότημα (μετά τις ανοικτές δικαστικές διώξεις για την υπόθεση του τηλεοπτικού σταθμού Tempo, τις αναγκαστικές πωλήσεις ακινήτων της Stabilton κ.λπ).

Οπως έγινε γνωστό απο τραπεζικές και δικαστικές πηγές έχει ήδη επιδοθεί στον κ. Ανδρουλιδάκη διαταγή πληρωμής των προσωπικών του δανείων (το σύνολο τους ανέρχεται στα επίπεδα των 6 δισ. δρχ.) τα οποία έχουν κηρυχθεί ληξιπρόθεσμα και απολύτως απαιτητά απο την τράπεζα.

Επιπλέον, κοινοποιήθηκε στον ίδιο η απόφαση για τον ορισμό συμβολαιογράφου που θα ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για τον πλειστηριασμό ενεχύρων. Η επίδοση των σχετικών εγγράφων έγινε στο γραφείο του εκδότη στην Λ. Κατεχάκη.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του euro2day.gr η αρχή για τον πλειστηριασμό των ενεχύρων που βρίσκονται στην κατοχή της Τράπεζας Πειραιώς θα γίνει απο τα ενέχυρα των μετοχών των εταιριών που ελέγχουν τον ραδιοφωνικό σταθμό Planet και την καθημερινή αθλητική εφημερίδα Sportime.

Ειδικά για την εταιρία που ελέγχει την αθλητική εφημερίδα διευκρινίζεται ότι το ενέχυρο περιλαμβάνει μόνον τις μετοχές που κατέχει σε αυτήν ο κ. Ανδρουλιδάκης, δηλαδή περίπου το 65% των μετοχών της.

Κύκλοι προσκείμενοι στην διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς επισημαίνουν ότι η διαδικασία που ξεκίνησε θα προχωρήσει με την ίδια αποφασιστικότητα για όλα τα διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία του κ. Ανδρουλιδάκη δηλαδή μετοχές εισηγμένων και μη εισηγμένων εταιριών, τίτλοι εντύπων, ακίνητα κ.λπ.

Νομικοί κύκλοι που κλήθηκαν να σχολιάσουν την απόφαση αυτή της Τράπεζας Πειραιώς ανέφεραν ότι η εξελίξεις αν και αναμενόμενες λόγω της παρελκυστικής πολιτικής του εκδότη θα είναι ραγδαίες προς κάθε κατεύθυνση, θα κινηθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που παρέχει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και θα διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μετόχων και της τράπεζας.

Οι διαθέσεις της τράπεζας είχαν ήδη διαφανεί απο την στιγμή που προχώρησε σε ”κλείσιμο” όλων των προσωπικών του δανειακών λογαριασμών και παρενέβη με τον τρόπο που καταγράφηκε στις πρόσφατες υποθέσεις της πώλησης του ακινήτου της Stabilton στην περιοχή Ρέντη (από τα 2,8 δισ. δρχ. του τιμήματος η Τράπεζα έλαβε τα 2 δισ. δρχ., ενώ το μεγαλύτερος μέρος του υπολοίπου πήγε για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και εργαζόμενους) και της αναγγελθείσας πρόθεσης για πώληση μετοχών της Stabilton (όπου ο κ. Ανδρουλιδάκης είχε παραλείψει να ανακοινώσει δημοσίως ότι οι μετοχές που ήθελε να πωλήσει ήταν ενέχυρο στην Τράπεζα Πειραιώς).

Τι σημαίνουν, όμως, όλα αυτά για την τύχη του media group το οποίο δημιούργησε και διηύθυνε ο κ. Ανδρουλιδάκης;

H μία λύση είναι ο συμβιβασμός, δηλαδή ο κ. Ανδρουλιδάκης να δεχθεί να συνεργασθεί για την μεταβίβαση μέρος των περιουσιακών του στοιχείων (π.χ τίτλοι εντύπων) σε ενδιαφερόμενους αγοραστές, το τίμημα των οποίων θα διασφαλίζει με τον έναν ή άλλο τρόπο τα συμφέροντα της Τράπεζας Πειραιώς και η άλλη, συνεχίζοντας την ίδια πολιτική, να βρεθεί προ τετελεσμένων δηλαδή να εκπλειστηριασθούν προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του δίχως την δυνατότητα ουδεμιάς παρέμβασης στις διαδικασίες.

Με απλά λόγια, ο κ. Ανδρουλιδάκης ή συνεργάζεται ή χάνει οριστικά το παιχνίδι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v