Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Unibrain: Αναθεώρηση εκτιμήσεων για 2002

Σε αναθέωρηση των προβλέψεων που περιέχονται στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της εταιρίας στο ΧΑΑ προχώρησε το δ.σ. της Unibrain, εκτιμώντας, πλέον, ότι σε επίπεδο μητρικής τα αποτελέσματα του 2002 θα διαμορφωθούν σε επίπεδα οριακής κερδοφορίας, ενώ σε επίπεδο ομίλου θα υπάρξουν ζημιές 1,2 -1,5 εκατ. ευρώ.

Unibrain: Αναθεώρηση εκτιμήσεων για 2002
Σε αναθεώρηση των προβλέψεων που περιέχονται στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή της εταιρίας στο ΧΑΑ προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Unibrain, αφού, όπως επισημαίνει σε επιστολή προς το ΧΑΑ, μελέτησε προσεκτικά και έλαβε υπόψη την πορεία υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου 2001 – 2002, τις δραστηριότητες, πορεία εργασιών, οικονομικές καταστάσεις και αποτελέσματα της εταιρείας της 31/12/2001 και 30/06/2002 και τις κρατούσες στην ελληνική και διεθνή αγορά οικονομικές συνθήκες καθώς και κάθε άλλο στοιχείο, που δύναται να βοηθήσει στο προβλέψιμο των εξελίξεων της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς.

Ετσι, με βάση τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2002 και τις προβλεπτές πλέον εξελίξεις για το υπόλοιπο του έτους 2002, διαπιστώνεται ότι υφίσταται ανάγκη αναθεώρησης των προβλέψεων που έχουν συμπεριληφθεί στο από Μαρτίου 2001 Ενημερωτικό Δελτίο της εταιρίας, αναθεώρηση για την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο είχε επιφυλαχθεί με σχετική ανακοίνωσή του, αλλά και με δήλωση που συμπεριελήφθη στο Ετήσιο Δελτίο για τη χρήση 2001.

Σύμφωνα με τις νέες αναθεωρημένες προβλέψεις ο συνολικός κύκλος εργασιών της εισηγμένης εταιρείας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 7,5 - 8 εκ. περίπου ευρώ (έναντι αρχικών προβλέψεων 11 εκ. ευρώ), εκ του οποίου ποσό 3,6 εκ. ευρώ περίπου εκτιμάται ότι θα αφορά πωλήσεις προϊόντων τεχνολογίας ΙΕΕΕ-1394 (έναντι προβλέψεως 9,5 εκ. ευρώ περίπου), το δε υπόλοιπο πωλήσεις εμπορευμάτων.

Τα αποτελέσματα της χρήσης 2002 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν σε επίπεδα οριακής κερδοφορίας, ενώ, όπως επισημαίνεται, ενδεχόμενο ζημιογόνο αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί κυρίως από το ύψος των εκτάκτων ζημιών (συναλλαγματικές διαφορές, ζημίες από προβλέψεις, ζημίες αποτίμησης/ πώλησης τίτλων του χαρτοφυλακίου της εταιρίας κλπ.).

Αντίστοιχα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα της Unibrain αναμένεται να διαμορφωθούν σε ζημίες ύψους 1,2 - 1,5 εκ. ευρώ περίπου, οφειλόμενες κυρίως στην λειτουργία της θυγατρικής Unibrain Inc. και στις συναλλαγματικές διαφορές που προκύπτουν κατά την ενοποίηση.

Αναθεώρηση και αναμόρφωση προβλέψεων θα πραγματοποιηθεί και για το έτος 2003, αναφέρεται στην επιστολή της Unibrain προς το ΧΑΑ.

Επίσης, τα αρνητικά αποτελέσματα της θυγατρικής Unibrain Inc., καθώς και η αναμόρφωση των αποτελεσμάτων επιβάλει και τη μερική αναθεώρηση - επικαιροποίηση του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας. Το αναθεωρημένο - επικαιροποιημένο επενδυτικό σχέδιο θα υποβληθεί στο ΧΑΑ, σύμφωνα με την κειμένη νομοθεσία.

Η εταιρία, προς ενημέρωση των μετόχων της και του επενδυτικού κοινού, θα προβεί το συντομότερο δυνατό, στη σύνταξη, σχετικού Πληροφοριακού Σημειώματος, που θα περιλαμβάνει το σύνολο των αναθεωρημένων προβλέψεων και των παραδοχών επί των οποίων βασίζονται, καθώς και τα κύρια κεφάλαια του ως άνω επενδυτικού σχεδίου, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Unibrain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v