Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη €32 εκ. στο εννεάμηνο για τη Eurobank Cyprus

«H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας», αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.

Κέρδη €32 εκ. στο εννεάμηνο για τη Eurobank Cyprus

Στα €32,2 εκ. ανήλθαν τα κέρδη της Eurobank Cyprus το εννεάμηνο του 2017 σε σχέση με κέρδη €28,9 εκ. το εννεάμηνο του 2016, παρουσιάζοντας βελτίωση σε όλα τα βασικά μεγέθη της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ανήλθε στο 28,6% από 29,1% πέρσι και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) στο 28,6% από 27% το εννεάμηνο του 2016.

Οι καταθέσεις φθάνουν τα €3.943 εκ. από €3658 εκ. πέρσι και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) στο 28% από 24%.

Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 5,6% σε σχέση με 7% πέρσι.

«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας, που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο, στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking και Capital Markets», συνεχίζει.

«H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της οικονομίας», αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας.

«Σημειώνουμε με ικανοποίηση τη μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το ψυχολογικό όριο του 100% σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και πιστεύουμε ότι η προσπάθεια μείωσης του πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί, ούτως ώστε η Κύπρος να μην έχει εξάρτηση από τις συνθήκες και ορέξεις των αγορών κεφαλαίο», αναφέρεται.

«Σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων παραμένουν οι τομές και οι σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, ούτως ώστε η κρατική μηχανή να γίνει πιο αποτελεσματική και να εξυπηρετήσει καλύτερα, οικονομικότερα και ταχύτερα τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Θεωρούμε επίσης σημαντική την εντατικοποίηση, όπως και την ενδυνάμωση των προσπαθειών για βελτίωση/αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει η χώρα μας σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», συνεχίζει.

«Η Eurobank Κύπρου από τη πλευρά της, θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v