Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Αύξηση μεγεθών στο 9μηνο 2002

Με αύξηση κατά 63% στο κύκλο εργασιών και 103% στα κέρδη προ φόρων, σε ενοποιημένη βάση, έκλεισε το 9μηνο του 2002 της Lamda Development, ενώ τα κέρδη της εισηγμένης, που σημείωσαν άνοδο 212%, αποδίδονται στη είσπραξη μερισμάτων από θυγατρικές και τη πώληση της συμμετοχής στη Lamda Πυλαίας.

LAMDA: Αύξηση μεγεθών στο 9μηνο 2002
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της LAMDA Development για τo εννεάμηνο του 2002 διαμορφώθηκε στα 44.493 χιλ. ευρώ, από 27.342 χιλ. ευρώ το 9μηνο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση 63% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2001.

Την ίδια περίοδο, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του ομίλου LAMDA Development, διαμορφώθηκαν στα 2.989 χιλ. ευρώ από 1.469 χιλ. ευρώ το 9μηνο του 2001, σημειώνοντας αύξηση 103% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2001.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εταιρία κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου του 2002 παρουσιάζει βελτίωση στα κέρδη προ φόρων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001, ίση με 212%. Τα κέρδη ανέρχονται σε 2.477 χιλ. ευρώ, κυρίως λόγω των υψηλών μερισμάτων που εισέπραξε από τις θυγατρικές της και της πώλησης του 39,9% της συμμετοχής της στη LΑΜDA ΠΥΛΑΙΑΣ Α.Ε.

Ο κύκλος εργασιών και τα αποτελέσματα της εταιρίας, αλλά και των υπόλοιπων θυγατρικών της, εξελίσσονται ικανοποιητικά και η διοίκηση εκτιμά ότι η χρήση θα κλείσει σύμφωνα με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος: ”Η δυναμική πορεία της εταιρίας συνεχίζεται και αυτό αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2002. Η σταθερή άνοδος στα αποτελέσματα, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας και δικαιώνει την στρατηγική μας. Η εταιρία υλοποιεί ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 700 εκατ. ευρώ με σημαντικό αριθμό έργων σε ολόκληρη τη χώρα και βάζει τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας στο μέλλον.”

Η LAMDA Development βαδίζοντας προς την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, προχωράει τα μεγάλα έργα που έχει αναλάβει κάνοντας στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας με εταιρείες μεγάλου κύρους, όπως στη περίπτωση του έργου στη Πυλαία Θεσσαλονίκης στο οποίο πλέον συνεργάζεται με τους ομίλους Sonae και Χαραγκιώνης, που έχουν μεγάλη πείρα στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών κέντρων στην Ευρώπη.

Η Δημιουργία Α.Ε.(100% συμμετοχή της LAMDA Development)που συμμετέχει με το μεγαλύτερο ποσοστό στο ενοποιημένο αποτέλεσμα προ φόρων του ομίλου για το εννεάμηνο του 2002, παρουσιάζει αύξηση κατά 205%, 5.204 χιλ. ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001 και σηματοδοτεί την έναρξη των αποδόσεων του τομέα ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων.

Η EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development) συνεχίζοντας τη θετική της πορεία συμμετέχει στη διαμόρφωση του ενοποιημένου αποτελέσματος με 271 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 285% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Ο κύκλος εργασιών της Swissport LAMDA Hellas A.E.(50% συμμετοχή της LAMDA Development)για το εννεάμηνο του 2002 ανέρχεται σε 13.337 χιλ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2001. Σημαντικό είναι πάντως ότι μετά το α’ εξάμηνο, τα αποτελέσματα της εταιρείας παρουσιάζουν σταθερότητα και σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα.

Στον τομέα των υπηρεσιών, η ναυπηγοεπισκευαστική μονάδα Ήφαιστος Ελλάς Ναυπηγεία Α.Ε.(75% συμμετοχή της LAMDA Development) παρουσιάζει αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 92%, 19.253 χιλ. ευρώ, λόγω των σημαντικών νέων έργων που έχει αναλάβει. Η συμμετοχή της εταιρίας στα ενοποιημένα κέρδη ανέρχεται σε 618 χιλ. ευρώ αυξημένα κατά 428% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2001.

Τέλος, σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή εγκαινίων του Μεγάρου Cecil, του πρώην ιστορικού ξενοδοχείου της Κηφισιάς, που ανακαινίστηκε σε ένα υπερσύγχρονο και πολυτελές κτήριο γραφείων από τον όμιλο εταιριών LAMDA Development. Η εκδήλωση έγινε ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2002.

Την εκδήλωση ευλόγησε με τέλεση αγιασμού η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος συνοδευόταν από την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Χριστόδουλος. Κατά το χαιρετισμό του, ο Παναγιότατος έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην Οικογένεια Λάτση και τη LAMDA Development για την αποπεράτωση και ανακαίνιση ενός κτηρίου που συνδυάζει λειτουργικότητα και καλαισθησία και αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές ευχήθηκε να υπάρξουν μιμητές αυτού του επιτεύγματος.

Σε σύντομη εισήγησή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, κ. Λάμπρος Αναγνωστόπουλος, σχολίασε: ”Σε μια παγκοσμίως δύσκολη εποχή, η ολοκλήρωση και πλήρης ενοικίαση του Μεγάρου Cecil είναι μία από τις επιτυχίες μας του τελευταίου δωδεκαμήνου. Δεν ήταν η όμως η μοναδική. Εφαρμόζουμε σήμερα ένα επενδυτικό σχέδιο 700 εκατ. ευρώ, δημιουργώντας σημαντικές δυνατότητες ταχύρυθμης ανάπτυξης για την εταιρία μας.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v