ATE Leasing: Κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ο αριθμός των ενδεικτικών προσφορών είναι ικανοποιητικός καθώς πέραν από τα funds το παρόν έδωσαν και εταιρείες διαχείρισης οι οποίες επιδιώκουν είτε να αγοράσουν οι ίδιες το χαρτοφυλάκιο, είτε να συμπράξουν με ενδιαφερόμενα funds.

ATE Leasing: Κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές

Κατατέθηκαν, χθες, μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του χαρτοφυλακίου συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), το οποίο έχει βγάλει προς πώληση ο ενιαίος ειδικός εκκαθαριστής PQH (project Argo).

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, ο αριθμός των ενδεικτικών προσφορών είναι ικανοποιητικός, καθώς πέραν από τα funds το παρόν έδωσαν και εταιρείες διαχείρισης οι οποίες επιδιώκουν είτε να αγοράσουν οι ίδιες το χαρτοφυλάκιο, είτε να συμπράξουν με ενδιαφερόμενα funds.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι στις 16 Οκτωβρίου η PQH θα αποφασίσει ποιοι θα περάσουν στην επόμενη φάση, αποκτώντας δικαίωμα διενέργειας due diligence προκειμένου να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 20 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι προς πώληση χαρτοφυλάκιο συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), είναι λογιστικής αξίας περίπου 271 εκατ. ευρώ και συνολικής απαίτησης 362 εκατ. ευρώ στις 30/6/2017.

Πρακτικά, ο Ενιαίος Ειδικός Εκκαθαριστής πουλάει το ενεργητικό της ATE Leasing (239,5 εκατ. ευρώ) καθώς και συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης των FBB, Proton, Πανελλήνια και Αχαϊκή Συνεταιριστική. Το 84% του προς πώληση χαρτοφυλακίου είναι μη εξυπηρετούμενο.

Οι παραπάνω συμβάσεις αφορούν σε 1172 δανειολήπτες, ενώ η αξία των ενυπόθηκων ακινήτων του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 83,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη πώληση χαρτοφυλακίου δανείων που διενεργεί η PQH ένα περίπου χρόνο μετά την ανάληψη της ειδικής διαχείρισης των 16 πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το υψηλότερο τίμημα, καταβλητέο σε μετρητά, είναι το μοναδικό κριτήριο κατακύρωσης του χαρτοφυλακίου, υπό την επιφύλαξη της έγκρισης της επιλεξιμότητας των ενδιαφερομένων μερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v