Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Pillarstone ξεδιπλώνει το σχέδιο για τη Notos Com

Το σύνολο των συστημικών τραπεζών αλλά και η Αττικής έχουν λάβει γνώση του συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει «γενναίο» κούρεμα υποχρεώσεων.

Η Pillarstone ξεδιπλώνει το σχέδιο για τη Notos Com

Έτοιμη πρόταση προς τις τράπεζες όσον αφορά στην αναδιάρθρωση δανεισμού και την «αιμοδοσία» με νέα κεφάλαια της Notos Com Holdings φέρεται να έχει καταρτίσει ήδη η Pillarstone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των συστημικών τραπεζών αλλά και η Αττικής έχουν λάβει γνώση του συγκεκριμένου σχεδίου, το οποίο προβλέπει «γενναίο» κούρεμα υποχρεώσεων (σ.σ. ο συνολικός δανεισμός μαζί με συμβάσεις leasing του ομίλου αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ) και ένεση ρευστότητας, που κατά πληροφορίες αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

Το σχέδιο βρίσκεται υπό επεξεργασία και σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει μια άτυπη και εντελώς ανεπίσημη προσέγγιση του πελατολογίου τους, προκειμένου να εξακριβώσουν αν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον «στρατηγικής επένδυσης».

Πάντως η Pillarstone αρνήθηκε να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες, σε σχετική ερώτηση που έθεσε το Εuro2day.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ο εγχώριος όμιλος λιανεμπορίου βαρύνεται από υψηλό δανεισμό (περίπου 150 εκατ. ευρώ). Με τις εγχώριες τράπεζες να είναι απρόθυμες για χορήγηση πρόσθετης χρηματοδότησης, το management του ομίλου έχει στραφεί εδώ και καιρό στην αναζήτηση «φρέσκου» χρήματος από ξένα funds.

Στις συναντήσεις που έγιναν στο παρελθόν, η Notos εμφανίστηκε να ζητά χρηματοδότηση της τάξης των 10 με 15 εκατ. ευρώ για να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις (π.χ. ανάληψη αντιπροσωπεύσεων, νέα καταστήματα).  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v