Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Project 400 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη για τη Μυτιληναίος

Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ. Θα επανεκκινήσουμε τις οικονομικές σχέσεις με τη Λιβύη, τόνισε ο Γ. Τσίπρας.

Project 400 εκατ. δολαρίων στη Λιβύη για τη Μυτιληναίος

 

Συμφωνία υπεγραψε ο ελληνικός όμιλος "ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ" με την κυβέρνηση της Λιβύης, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, η οποία προβλέπει την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ, σύμφωνα με τον Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργο Τσίπρα.

Οπως τόνισε ο κ. Γιώργος Τσίπρας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στη Λιβύη, η ελληνική πλευρά έχει τη βούληση να προχωρήσει σε επανεκκίνηση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Λιβύης που ήταν παραδοσιακά εξαιρετικές έως το 2011. 

Τονίζοντας τη σημασία της συμφωνίας αυτής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, πως είναι η μεγαλύτερη συμφωνία στο πεδίο αυτό μετά την κρίση και υπογράμμισε πως «είναι η καλύτερη επανεκκίνηση των οικονομικών μας σχέσεων, συμβάλλει στην ανασυγκρότηση της Λιβύης και ταυτόχρονα φέρνει πιο κοντά τις αντιμαχόμενες πολιτικές πλευρές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v