Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα επένδυση από τα ΚΑΕ στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Μετά τα 30 εκατ. ευρώ που θα δαπανήσει για τον υπερδιπλασιασμό των εμπορικών χώρων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εταιρία προχωρά σε νέα επένδυση στην Κρήτη, σε συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών.

Νέα επένδυση από τα ΚΑΕ στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»

Με δαπάνη που εξ ολοκλήρου θα καλυφθεί από την εταιρία Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών (η οποία ελέγχεται πλειοψηφικά από την ελβετική Dufry) αναμένεται να γίνει η επέκταση του αεροδρομίου Ηρακλείου, όπως επισήμως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης.

Τα έργα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου όσο και του α’ ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τ.μ., και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τ.μ. για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates) για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών. Παράλληλα εξασφαλίζεται και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αερολιμένα.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών, θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε το αεροδρόμιο να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική σεζόν. Το αεροδρόμιο το 2017 αναμένεται να εξυπηρετήσει περίπου 8 εκατομμύρια επιβάτες, 4 εκατομμύρια αναχωρούντες και 4 εκατομμύρια αφικνούμενους.

Το ύψος της επένδυσης δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί, υπενθυμίζεται ωστόσο ότι στο πλαίσιο συνεργασίας των ΚΑΕ με τη Fraport στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η εταιρία προχωρά σε επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στο διάστημα 2017-2021, για τον υπερδιπλασιασμό των εμπορικών χώρων που διαχειρίζεται στους συγκεκριμένους χώρους, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για την επέκταση και εκσυγχρονισμό των εμπορικών της χώρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v